ابتکار خواستار توقف ازدواج کودکان زیر 13 سال شد

لایحه ممنوعیت کودک همسری در کمیسیون قضایی مجلس رد شد

اربیل (کردستان24) معاون رییس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده خواستار توقف ازدواج دختران زیر 13 سال شد.

به گزارش رسانه‌های حکومتی، معصومه ابتکار روز شنبه ششم بهمن ماه  در نشست خبری به مناسبت «دهه فجر» با اشاره به طرح کودک همسری گفت: «همه درباره ازدواج زیر ۱۳ سال متفق القول هستند که باید متوقف شود، چرا که آسیب‌های جسمی و روحی برای کودکان ایجاد می‌کند».

به گفته ابتکار، زنان سرپرست حدود 3.5 میلیون خانواده در ایران هستند.

کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی روز دوم دی 97، طرح ممنوعیت ازدواج زیر ۱۳ سال را رد کرد.

طیبه سیاوشی نماینده اصلاح‌طلب مجلس گفته است کمیسیون قضایی به بهانه مسائل فقهی و شرعی طرح آنها رد شد، که در صورت تصويب اصلاحيه بر ماده ١٠٤١ قانون مدنى، ازدواج زير ١٣سال ممنوع و غير قانونی مى‌شد.

 

به گزارش وبگاه انجمن حمایت از کودکان کار، در سال 95 تعداد 34480 پسر  و 36422 دختر کمتر از ۱۵ ساله ازدواج کرده‌اند.

در سال 94 تعداد 48 هزار و 519 مورد ازدواج دختران 10 تا 14 ساله و تعداد 14 هزار و 71 مورد ازدواج پسران 10 تا 14 سال ثبت شده است.

در همان سال، 97 هزار و 762 نوزاد از مادران زیر سن 19 سال متولد شدند و هزار و 511 نوزاد از مادران آن‌ها کمتر از 15 سال سن داشتند.

 در سال 90 هم تعداد 362 هزار و 721 مورد ازدواج زیر سن قانونی ثبت شده است.

بر اساس طرحی که فراکسیون زنان مجلس برای ممنوعیت ازدواج زیر 13 سال تهیه کرده بود، سن ازدواج پسران 18 سال و دختران 16 سال تعیین می شود و ازدواج بین 13 تا 15 سال تنها با شرایطی همچون اذن پدر و مصلحت دادگاه امکان پذیر خواهد بود.

ماده 10 قانون مدنی ایران، عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر قبل از سن 15 سال شمسی را منوط به اذن ولی با تشخیص قاضی دادگاه قرار داده است.

شکور پورحسین شقلان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، محرومیت از تحصیل، افزایش نرخ طلاق، مشکلات جسمی و تربیت فرزندان را از صدمات جبران ناپذیر ازدواج دختران زیر 13 سال دانسته است.

ابتکار روز 10 دیماه در واکنش به رد لایحه ممنوعیت کودک همسری گفت: اگر ۱۳ سال مناسب ازدواج است بر این اساس در این سن کودکان ۱۳ ساله می‌توانند رای بدهند و گواهینامه هم بگیرند.

شهربانو امانی عضو شورای شهر تهران روز 17 اسفند 96 مصادف با روز 8 مارس روز جهانی زنان در دومین کنگره ملی زنان موفق ایران گفت: در ایران 15 هزار دختر بیوه زیر 15 سال وجود دارد.

Fly Erbil Advertisment