پادشاه عمان درگذشت

سلطان قابوس چندین بار میان ایران و آمریکا میانجی‌گری کرد

اربیل (کردستان۲۴)- خبرگزاری رویترز بامداد جمعه۲۱ دی‌ماه به نقل از تلویزیون دولتی و خبرگزاری عمان خبر درگذشت سلطان قابوس را اعلام کرد.

"قابوس بن سعید بن تیمور" متولد نوامبر ۱۹۴۰ / ۱۳۱۹، بعد از تحصیل در غرب،‌ در سال ۱۳۴۹ در کودتایی آرام جای پدر خود را گرفت و پایتخت کشور را به مسقط منتقل کرد.

سلطان قابوس که از متحدان آمریکا بود،‌ روابط نزدیکی با ایران در قبل از انقلاب داشت و بعد از انقلاب نیز در یک دهه‌ی اخیر چند بار به تهران سفر کرد. وی از معدود رهبران کشورهای عربی بود که با نخست‌وزیر اسرائیل دیدارهایی داشت.

از سلطان قابوس به‌عنوان یکی از میانجی‌ها میان ایران و آمریکا نام می‌برند.

زمانی که سارا شرود ، جاش فتال و شین باوئر سه کوهنورد آمریکایی توسط جمهوری اسلامی ایران گروگان گرفته شد، سلطان قابوس در آزادی آنها نقش داشت.

آسوشیتدپرس پیش‌تر در گزارشی نوشت که سلطان قابوس از پیش از مذاکرات هسته‌ای بین دولت‌های ایران و آمریکا در سال ۱۳۹۵، میزبان مذاکرات محرمانه‌ی دو کشور بود.

سلطان قابوس از مدت‌ها پیش به بیماری سرطان دچار شده بود.

/ا.م 

Fly Erbil Advertisment