ایران بهای واکسن‌های خریداری‌شده را از پول‌های بلوکه‌شده در عراق می‌پردازد

پیش‌تر ایران بە دلیل عدم پرداخت بدهی‌های بغداد، صدور گاز به عراق را به شدت کاهش داده بود

نخست‌ویزر عراق و وزیر نیروی ایران
نخست‌ویزر عراق و وزیر نیروی ایران

اربیل (کُردستان ۲۴)- رضا اردکانیان وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران به همراه یک هیئت اقتصادی روز سه‌شنبه به مدت چند ساعت به بغداد سفر کرد و در گفت‌وگو با مصطفی کاظمی نخست‌وزیر عراق و دیگر مقام‌های این کشور تلاش کرد تا از پول‌های بلوکه‌شده ایران در عراق برای خرید کالاهای اساسی ازجمله واکسن کرونا بهره‌برداری کند.

پیش‌تر دیگر مقام‌های ایران ازجمله عبدالناصر همتی رییس بانک مرکزی جمهوری اسلامی نیز با همین هدف به عراق سفر کرده‌اند و اردکانیان به‌عنوان وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران نیز برای دومین بار در سال ۲۰۲۰ به بغداد سفر کرد.

او که رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق است، با وزیران برق و تجارت و مقامات بانک مرکزی و بانک تجارت عراق و مصطفی کاظمی نخست‌وزیر این کشور به‌طور جداگانه دیدار کرد و این دیدارها و گفت‌وگوها را «موفقیت‌آمیز» خواند.

هیئت های جمهوری اسلامی ایران و عراق در پایان گفت‌وگوهای سه‌شنبه‌ی خود صورت‌جلسه‌ی توافقات حاصله‌ی دو کشور در امور بانکی را امضاء کردند.

وزیر نیروی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی در بغداد با اشاره به توافق‌های جدید مالی ایران و عراق گفت: با این ترتیبات جدید امیدواریم با سرعت بیشتری از منابع مالی موجود خود در عراق برای خرید کالاهای اساسی و سایر اقلامی که موردنیاز هست در آینده نزدیک استفاده کنیم.

او در مورد صادرات برق و گاز به عراق و حساب‌های مالی میان دو کشور نیز گفت: باوجود محدودیت‌هایی که در این خصوص وجود دارد خوشبختانه وزارت برق عراق و مقامات این کشور موفق شدند بخش قابل‌توجهی از مطالبات شرکت «توانیر» و بخشی از مطالبات «شرکت ملی گاز» را پرداخت کنند.

اردکانیان گفت: توافقات خوبی برای برداشت از منابع مالی ایران در عراق با مقامات این کشور به‌منظور پرداخت هزینه خرید واکسن کرونا از اروپا از محل منابع مالی موجود ایران در عراق صورت گرفته است.

او همچنین بعد از گفتگو با وزیر تجارت عراق گفت: تهران در هفته‌های آینده میزبان اجلاس کمیسیون عالی مشترک همکاری اقتصادی و تجاری ایران و عراق بعد از شش ساله وقفه است.

وی اضافه کرد که هیئتی تخصصی از دولت عراق در این اجلاس شرکت می‌کند و در مقابل دولت و بخش خصوصی ایران رایزنی‌های سازنده‌ای برای توسعه هرچه بیشتر مناسبات دوجانبه با طرف عراقی برگزار خواهند کرد.

ایران پیش‌ازاین بە خاطر عدم پرداخت بدهی‌های این کشور از سوی بغداد صادرات گاز بە عراق را کاهش داده بود.

عراق برای تهیەی سوخت نیروگاه‌های برق خود از گاز وارداتی ایران استفاده می‌کند.

/ا.م

Fly Erbil Advertisment