مقام نظامی کورد: احتمال دارد پکک در شنگال با ارتش عراق وارد جنگ شود
"بیش از هشت هزار داعشی در عراق توزیع شدهاند"

اربیل (کوردستان٢٤)- نماینده دولت اقلیم کوردستان در فرماندهی عملیات مشترک عراق، احتمال داد که پ ک ک در شنگال با ارتش عراق وارد جنگ شود.
سرتیپ عبدالخالق طلعت، نماینده دولت اقلیم کوردستان در فرماندهی عملیات مشترک عراق، با شرکت در گفتگوی خبری شبکه کوردستان٢٤، به تنشهای اخیر میان ارتش عراق و عناصر مسلح حزب کارگران کوردستان (پ ک ک) در شنگال اشاره کرد و گفت:" اوضاع شنگال به بن بست رسیده است و اختلافات سیاسی مانع فعالیت تیپهای تشکیل شده برای حفاظت از امنیت منطقه شدهاند".
وی افزود که رفع خلاء امنیتی در برخی مناطق به توافقات سیاسی بستگی دارد و اجرای توافق عادیسازی اوضاع شنگال بهترین راه حل برای این مشکل و بازگشت آوارگان به زادگاه خود است.
این مقام نظامی تاکید کرد:" ارتش عراق وظیفه دارد تمام نیروهای غیرقانونی را از شنگال خارج کند، چرا که شنگال هم برای عراق هم برای اقلیم کوردستان و دیگر کشورهای منطقه نیز یک نقطه استتراتژی و مهم است".
نماینده دولت اقلیم کوردستان در فرماندهی عملیات مشترک عراق، خاطرنشان ساخت که برخی کشورهای منطقه نیز در آشفتگی اوضاع شنگال نقش دارند و احتمال داد پ ک ک در آینده مشکلات بیشتری برای شنگال ایجاد کرده و با ارتش عراق وارد جنگ شود.
همچنین با اشاره به تلاشهای عناصر داعش برای سازماندهی تشکیلات خود و توزیع بیش از هشت هزار داعشی در عراق به ویژه در مناطقی که با خلاء امنیتی مواجه هستند، پیشبینی کرد تهدیدات داعش در آن مناطق افزایش یابند.
پس از آزادسازی شنگال از سوی نیروی پیشمرگ کوردستان از دست داعش، نیروهای پ ک ک به بهانه مقابله با داعش وارد آن منطقه شدند و در جریان حوادث ١٦ اکتبر ٢٠١٧ نیز نیروهای حشد شعبی در شنگال نفوذ کردند. وجود نیروهای مسلح متعدد در این منطقه و تلاش آنها برای سیطره کامل بر اوضاع، آشفتگی بسیاری به دنبال داشته است. دولت اقلیم کوردستان و دولت فدرال عراق به عنوان دو جهت رسمی و قانونی مسئول در این کشور، برای رفع مشکلات منطقه، توافق عادیسازی اوضاع شنگال را امضا کردند که خروج نیروهای غیر قانونی و زمینهسازی برای بازگشت آوارههای شنگال از نکات اصلی آن است، اما تاکنون دولت عراق اقدامات لازم را در راستای اجرای آن به انجام نرسانده و این موجب نگرانی مقامهای اقلیم کوردستان شده است.
ب.ن