دومین تبادل زندانی میان آمریکا و روسیه در دوره‌ی جدید ترامپ با میانجیگری امارات انجام شد

امارات عربی متحده‌ی نقش کلیدی در آزادسازی زندانیان دو کشور ایفا کرد

روز پنج‌شنبه ٢١ فروردین ١٤٠٤، ایالات متحده‌ی آمریکا و روسیه با میانجیگری امارات متحده‌ی عربی، دومین عملیات تبادل زندانیان خود را از زمان آغاز دور جدید ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به انجام رساندند. این رویداد به‌عنوان نشانه‌ای بالقوه از بهبود در روابط پرتنش میان این دو قدرت جهانی تلقی می‌شود.
در این تبادل که در ابوظبی، پایتخت امارات، صورت گرفت، کسنیا کارِلینا، شهروند دو تابعیتی روسی-آمریکایی، آزاد شد. وی که در سال ۱۴۰۳ به اتهام «خیانت» در روسیه به ۱۲ سال زندان محکوم شده بود، با آرتیوم پتروف، شهروند آلمانی-روسی که از سال ۱۴۰۲ در روسیه بازداشت بود، مبادله گردید.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه‌ی آمریکا، در پلتفرم اجتماعی «ایکس» نوشت: «کسنیا کارلینا که روسیه به مدت یک سال ناعادلانه او را زندانی کرده بود، سوار هواپیما شد و به سوی خانه‌اش در آمریکا حرکت کرد. پرزیدنت ترامپ در آزادسازی او موفق بود.»
هم‌زمان، سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) نیز انجام این تبادل و آزادی پتروف را تأیید و اعلام کرد.
وزارت امور خارجه‌ی امارات متحده‌ی عربی ضمن استقبال از موفقیت این تلاش‌ها، ابراز امیدواری کرد که این اقدام به کاهش تنش‌ها میان واشنگتن و مسکو یاری رساند.
به گزارش روزنامه‌ی وال‌استریت ژورنال، مذاکرات پیچیده برای انجام این تبادل توسط جان راتکلیف، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و یک مقام ارشد اطلاعاتی روسیه هدایت شده است.
یک سخنگوی سیا در گفتگو با این روزنامه‌ی آمریکایی اظهار داشت: «این تبادل، اهمیت حیاتی حفظ کانال‌های ارتباطی با روسیه را، علی‌رغم چالش‌های قابل‌توجهی که روابط دوجانبه‌ی ما با آن مواجه است، برجسته می‌سازد.» وی افزود: «ما این پیشرفت را گامی مثبت در مسیر درست ارزیابی می‌کنیم.»
این دومین مورد تبادل زندانیان از زمان بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید به شمار می‌رود. تحلیلگران بهبود نسبی روابط شخصی میان ترامپ و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، را یکی از عوامل تسهیل‌کننده‌ی این‌گونه تبادل‌ها می‌دانند.
 

 
Fly Erbil Advertisment