ترامپ: گفتگوی تلفنیام با پوتین خوب بود، اما به صلح فوری منجر نمیشود
رئیسجمهور آمریکا: در مورد جنگ روسیه و اوکراین و همچنین مسئلهی هستهای ایران صحبت کردیم

دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، ۴ ژوئن ۲۰۲۵ (۱۴ خرداد ۱۴۰۴)، اعلام کرد که گفتگوی تلفنی اخیرش با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، مثبت بوده، اما این به معنای دستیابی به صلح فوری و پایان جنگ میان روسیه و اوکراین نیست.
دونالد ترامپ در حساب کاربری خود در شبکهی اجتماعی «تروث سوشیال» نوشت: «به مدت یک ساعت و پانزده دقیقه با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، به صورت تلفنی گفتگو کردم. ما در مورد جنگ روسیه و اوکراین و همچنین مسئلهی هستهای ایران صحبت کردیم.»
رئیسجمهور آمریکا افزود: «گفتگوی من با پوتین خوب بود، اما این به آن معنا نیست که به صلح فوری منجر شود و باعث پایان جنگ روسیه و اوکراین گردد.»
نگرانی پوتین از حملات اوکراین
ترامپ به حملات اخیر اوکراین به هواپیماهای نظامی روسیه اشاره کرد و عنوان داشت که پوتین نگرانی خود را در این باره ابراز کرده و «به شدت» قصد خود را برای پاسخ به این حملات نشان داده است.
بحث در مورد مسئلهی هستهای ایران
وی همچنین اظهار داشت: «با رئیسجمهور روسیه مسئلهی هستهای ایران را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و تأکید کردم که تهران نباید به سلاح هستهای دست یابد و در این نقطه پوتین نیز با من همعقیده بود.»
ترامپ خاطرنشان کرد که پوتین آمادگی خود را برای مشارکت در مذاکرات میان ایران و آمریکا اعلام کرده است و افزود: «ممکن است رئیسجمهور روسیه در تسریع حلوفصل مشکلات میان واشنگتن و تهران نقش داشته باشد.»
رئیسجمهور آمریکا در پایان سخنان خود تأکید کرد که ایران باید به سرعت پاسخ قاطعی در مورد مسئلهی هستهای به آمریکا بدهد.
هرچند دونالد ترامپ همواره تحسین خود را نسبت به پوتین ابراز داشته، اما در چند هفتهی گذشته از موضع مسکو در زمان بنبست مذاکرات آتشبس با کییف، ابراز نگرانی کرده بود.