ایران خواستار نشست فوری شورای امنیت شد

جمهوری اسلامی پس از حمله‌ی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای، اسرائیل را با موشک هدف قرار داد

 در پی حملات هوایی آمریکا به تأسیسات کلیدی هسته‌ای ایران در بامداد امروز، جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه‌ای رسمی به شورای امنیت سازمان ملل، خواستار برگزاری نشست فوری این شورا شد و همزمان در اقدامی تلافی‌جویانه، اسرائیل را هدف حملات موشکی قرار داد.
خبرگزاری تسنیم گزارش داد که امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده‌ی دائم ایران در سازمان ملل، روز یکشنبه ۲۲ ژوئن ۲۰۲۵ (1 تیر ۱۴۰۴)، با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت، حملات آمریکا به پایگاه‌های هسته‌ای این کشور را «تجاوزی آشکار و غیرقانونی» خواند.
ایروانی در این نامه با تأکید بر لزوم «حفظ صلح و امنیت بین‌المللی»، از شورای امنیت خواسته است تا ضمن برگزاری نشست فوری و بدون تأخیر، این حملات را به شدیدترین لحن ممکن محکوم کرده و تمامی تدابیر لازم را بر اساس منشور سازمان ملل برای جلوگیری از تکرار چنین اقداماتی علیه ایران اتخاذ کند.
سفیر ایران در بخشی از نامه‌ی خود آورده است: «مایلم توجه شما و اعضای شورای امنیت را به تهدیدی بسیار خطرناک برای امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی جلب کنم که در نتیجه‌ی حمله‌ی غیرقانونی آمریکا به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران به وجود آمده است.»
این درخواست پس از آن مطرح شد که بامداد امروز، جنگنده‌های آمریکایی سه مرکز هسته‌ای ایران شامل فردو، نطنز و اصفهان را بمباران کردند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در پیامی در شبکه‌ی اجتماعی «ایکس» مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و نوشت: «ما حمله‌ی بسیار موفقیت‌آمیز خود به سه سایت هسته‌ای ایران، شامل فردو، نطنز و اصفهان را به پایان رساندیم. تمام جنگنده‌ها اکنون خارج از حریم هوایی ایران هستند. یک محموله‌ی کامل از بمب‌ها بر روی سایت اصلی، فردو، ریخته شد.»
ترامپ در ادامه افزود: «همه‌ی جنگنده‌ها در مسیر بازگشت به وطن هستند. به جنگجویان بزرگ آمریکایی‌مان تبریک می‌گوییم. هیچ ارتش دیگری در جهان قادر به انجام این کار نیست. اکنون زمان صلح است!»
در واکنشی تند به این حملات، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی کوتاه اعلام کرد: «جنگ برای ما اکنون آغاز شد.» به دنبال این پیام، ایران در دو موج، بیش از ۳۰ موشک بالستیک به سوی اسرائیل شلیک کرد. به گفته‌ی سازمان اورژانس اسرائیل، در نتیجه‌ی این حملات موشکی، بیش از ۲۰ شهروند غیرنظامی مجروح شده‌اند که حال دو تن از آنان وخیم گزارش شده است.

 
Fly Erbil Advertisment