مدیر سیلوی اربیل: ۹۱ هزار تن گندم از کشاورزان تحویل گرفته شد

کاهش چشمگیر سهمیه‌ی خرید گندم اقلیم کوردستان از سوی دولت عراق

مدیر سیلوی اربیل با اشاره به کاهش سهمیه‌ی خرید گندم استان از سوی دولت عراق، اعلام کرد که فرآیند خرید محصول از کشاورزان ادامه دارد و تاکنون ۹۱ هزار تن از مجموع سهمیه‌ی ۱۲۲ هزار تنی تحویل گرفته شده است.

میران بختیار، مدیر سیلوی اربیل، در گفتگوی اختصاصی با کوردستان ۲۴ اعلام کرد که از آغاز فصل برداشت تاکنون، ۹۱ هزار تن گندم از کشاورزان استان اربیل خریداری و در سیلوها ذخیره شده است.

وی تصریح کرد که سهمیه‌ی امسال استان اربیل برای تحویل گندم به دولت فدرال عراق، با کاهشی چشمگیر از ۲۲۵ هزار تن در سال گذشته به ۱۲۲ هزار تن رسیده است. این در حالی است که مجموع سهمیه‌ی خرید گندم از کشاورزان اقلیم کوردستان نیز از ۷۰۰ هزار تن به حدود ۴۰۰ هزار تن کاهش یافته و این کاهش سهمیه شامل تمام استان‌های اقلیم شده است.

مدیر سیلوی اربیل افزود: «فرآیند خرید گندم از ۱۵ ژوئن ۲۰۲۵ (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شده و همچنان ادامه دارد. تاکنون ۹۱ هزار تن از سهمیه‌ی ۱۲۲ هزار تنی استان دریافت شده و تنها ۳۱ هزار تن دیگر باقی مانده است.»

بختیار همچنین به تصمیم دولت اقلیم کوردستان برای خرید گندم مازاد بر سهمیه‌ی کشاورزان اشاره کرد و گفت: «در همین چارچوب و با هماهنگی وزارت بازرگانی عراق، از امروز خرید گندم کشاورزان مناطق گویر و دیبگه نیز آغاز شده است که حجم آن حدود ۲۷ هزار تن، معادل بار ۱۱۹۸ کامیون، برآورد می‌شود و ما متعهد به تحویل گرفتن کامل این مقدار هستیم.»

او کیفیت گندم امسال را با وجود کم‌بارانی، مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: «خوشبختانه میزان گندم درجه یک بیشتر از گندم درجه دو است. قیمت خرید هر تن گندم درجه یک و بدون کسری، ۸۵۰ هزار دینار تعیین شده که پس از آزمایش‌های دقیق در آزمایشگاه و تعیین کیفیت، نهایی می‌شود.»

میران بختیار در پایان به چالش‌های لجستیکی اشاره کرد و گفت: «هنوز ۹۷ هزار تن گندم از محصول سال گذشته در سیلوها باقی مانده است. به همین دلیل، سیلوی قوشتپه کاملاً پر بود و نتوانستیم از ظرفیت آن برای خرید محصول امسال استفاده کنیم و ناچار شدیم تمام گندم را تنها در سیلوی مرکزی اربیل تحویل بگیریم.»

 

 
Fly Erbil Advertisment