آمریکا از توافق آتش‌بس میان سوریه و اسرائیل در سویدا خبر داد

ترکیە برای این توافق میانجی‌گری کرده است

تام باراک، فرستاده‌ی ویژه‌ی آمریکا در امور سوریه
تام باراک، فرستاده‌ی ویژه‌ی آمریکا در امور سوریه

تام باراک، فرستاده‌ی ویژه‌ی آمریکا در امور سوریه، از دستیابی به یک توافق آتش‌بس در استان سویدا با میانجی‌گری ترکیه و اردن خبر داد و ضمن اعلام جزئیات آن، از طرف‌های درگیر خواست سلاح‌های خود را زمین بگذارند.

روز شنبه، ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۵ (۲۸ تیر ۱۴۰۴)، تام باراک، فرستاده‌ی ویژه‌ی آمریکا در امور سوریه، با انتشار پیامی در شبکه‌ی اجتماعی ایکس، اعلام کرد که سوریه و اسرائیل بر سر یک توافق آتش‌بس به توافق رسیده‌اند.

باراک در پیام خود از تمام طرف‌ها در سوریه، به‌ویژه دروزی‌ها و نیروهای عشایر عرب، خواست سلاح‌های خود را زمین گذاشته و برای ساختن یک سوریه‌ی متحد تلاش کنند. وی تأکید کرد که این توافق با میانجی‌گری ترکیه، اردن و کشورهای همسایه به دست آمده است.

 

جزئیات توافق آتش‌بس

رسانه‌های سوری امروز جزئیات این توافق را به شرح زیر منتشر کرده‌اند:

بازگشت نهادهای اداری، اجرایی و امنیتی دولتی به استان سویدا.

ادغام گروه‌های مسلح استان در ساختار نهادهای امنیتی دولتی.

تحویل سلاح‌های سبک و سنگین توسط دروزی‌ها و گروه‌های مسلح عشایر عرب.

ایجاد یک گذرگاه امن برای خروج افرادی که توافق را رد می‌کنند.

پیگرد قانونی آن دسته از دروزی‌ها و اعضای عشایر که مرتکب تخلف شده‌اند.

تشکیل یک گروه از اهالی سویدا برای به عهده گرفتن مسئولیت امنیت شهر با همکاری یگان‌های نظامی دولتی.

این توافق پس از آن حاصل شد که اسرائیل روز چهارشنبه‌ی گذشته حملات شدیدی را علیه دمشق و نیروهای امنیتی سوریه در جنوب این کشور انجام داد و خواستار خروج فوری آن‌ها از منطقه شد. اسرائیل تأکید کرده بود که این اقدام در راستای حفاظت از دروزی‌های ساکن سوریه صورت گرفته است.

هم‌زمان، ریاست جمهوری سوریه با صدور بیانیه‌ای رسمی، ضمن ابراز نگرانی عمیق از وضعیت خونین در جنوب این کشور، اعلام کرد: «آنچه در جنوب سوریه رخ داده، نتیجه‌ی اقدامات گروه‌های مسلح قانون‌شکن است که با در دست داشتن سلاح، شرایطی را بر مردم منطقه تحمیل کرده و جان زنان، سالمندان و کودکان را به خطر انداخته‌اند.»

 

 

 
Fly Erbil Advertisment