اوکراین و روسیه بیش از ۲۴۰۰ اسیر جنگی را مبادله کردند
در بزرگترین تبادل اسرا از آغاز جنگ، روسیه و اوکراین بر اساس توافق استانبول، هر یک ۱۲۰۰ سرباز خود را آزاد کردند

بامداد امروز، پنجشنبه، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ۱۲۰۰ سرباز اسیر روسی که در اختیار اوکراین بودند، به مسکو بازگشتهاند. این وزارتخانه در بیانیهای تأکید کرد که این آزادی بر اساس توافقات انجامشده میان روسیه و اوکراین در جریان مذاکرات استانبول در تاریخ ۲۲ ژوئن (۱ تیر) صورت گرفته است.
در این بیانیه همچنین آمده است که در مقابل، ۱۲۰۰ سرباز اوکراینی نیز آزاد شده و به کشور خود بازگشتهاند. تمامی سربازان آزادشدهی روس برای درمان و بازپروری به مراکز پزشکی وزارت دفاع روسیه منتقل خواهند شد.
مذاکرات دور سوم در استانبول
روز چهارشنبه، ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۵ (۱ مرداد ۱۴۰۴)، دور سوم مذاکرات میان اوکراین و روسیه در استانبول برگزار شد. این نشست که حدود ۴۰ دقیقه به طول انجامید، با توافق دو طرف بر سر تبادل جدید اسرا به پایان رسید.
پس از این نشست، رستم اومروف، دبیر شورای امنیت اوکراین، اعلام کرد که کییف به مسکو پیشنهاد داده است تا در پایان ماه اوت، نشستی میان ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی، رؤسای جمهور دو کشور، برگزار شود.
از سوی دیگر، ولادیمیر مدینسکی، مشاور رئیسجمهور روسیه و رئیس هیئت مذاکرهکننده، گفت: «ما به اوکراین پیشنهاد کردیم که یک آتشبس موقت ۲۴ تا ۴۸ ساعته را بررسی کند.»