دم پارتی پیام جدید اوجالان درباره‌ی روند صلح را منتشر کرد

هیئت اعزامی «دم پارتی» پیام اوجالان را درباره‌ی روند خلع سلاح گروهی از اعضای پ‌ک‌ک و تشکیل کمیسیون پارلمانی ترکیه منتشر کرد

هیئت اعزامی حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی) که در چارچوب تلاش‌ها برای پیشبرد روند صلح در ترکیه و باکور کوردستان به جزیره‌ی امرالی رفته بود، پس از دیدار با عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کوردستان (پ‌ک‌ک)، امروز شنبه، ۲۶ ژوئیه ۲۰۲۵ (۴ مرداد ۱۴۰۴)، بیانیه‌ای را درباره‌ی نتایج این دیدار منتشر کرد.

این دیدار که روز جمعه، ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۵ (۳ مرداد ۱۴۰۴)، انجام شد، سه ساعت و نیم به طول انجامید. بر اساس بیانیه‌ی منتشر شده، در این نشست درباره‌ی دیدارهای هیئت دم پارتی با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور، یلماز تونچ، وزیر دادگستری و دیگر احزاب سیاسی ترکیه و باکور کوردستان گفتگو شده است.

واکنش اوجالان به خلع سلاح و تشکیل کمیسیون

اوجالان در این دیدار به مراسم خلع سلاح یک گروه ۳۰ نفره از اعضای پ‌ک‌ک که روز جمعه، ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۵ (۲۰ تیر ۱۴۰۴)، در غار جاسنه در منطقه‌ی سورداش استان سلیمانیه برگزار شد، اشاره کرده و گفته است: «شیوه‌ی برگزاری مراسم، اراده‌ی نشان داده شده، و عزم و باور راسخ برای پیشبرد این روند، بسیار ارزشمند و سنگین بود.»

وی همچنین درباره‌ی تشکیل کمیسیون پارلمانی برای این روند که قرار است متشکل از ۵۱ عضو باشد، اظهار داشت: «در انتظار آن هستم که فعالیت‌های این کمیسیون در پارلمان گسترش یابد و به گسترده‌ترین شکل ممکن، کمکی مهم به صلح و دموکراسی کند.»

 

ترکیب کمیسیون پارلمانی

روز جمعه، نعمان کورتولموش، رئیس پارلمان ترکیه، با ارسال نامه‌ای رسمی از فراکسیون‌ها خواست تا نمایندگان خود را برای این کمیسیون معرفی کنند. ترکیب این کمیسیون به شرح زیر خواهد بود:

حزب عدالت و توسعه (آک‌پارتی): ۲۱ عضو

حزب جمهوری‌خواه خلق (ج‌ه‌پ): ۱۰ عضو

دم پارتی و حزب حرکت ملی (م‌ه‌پ): هر کدام ۴ عضو

حزب خوب و حزب راه نو: هر کدام ۳ عضو

هوداپار، رفاه نو، حزب کارگران، حزب زحمتکشان، حزب دموکرات و حزب سوسیال دموکرات: هر کدام ۱ عضو

 

پیشینه‌ی روند صلح

این خلع سلاح نمادین پ‌ک‌ک در حالی صورت می‌گیرد که روند جدید صلح در ۱ اکتبر سال گذشته از سوی دولت ترکیه آغاز شد. دولت ترکیه این روند را «ترکیه‌ای بدون ترور» و دم پارتی آن را «روند صلح و حل مسئله‌ی کورد» می‌نامد. عبدالله اوجالان در تاریخ ۲۷ فوریه امسال از حزب خود خواسته بود تا با برگزاری کنگره، خود را منحل کرده و سلاح‌هایش را زمین بگذارد. پ‌ک‌ک نیز در دوازدهمین کنگره‌ی خود در تاریخ ۵ تا ۷ مه، به پایان مبارزه‌ی مسلحانه و انحلال خود رأی داد.

 

 
Fly Erbil Advertisment