دیدار مخفیانه‌ی مقامات سوریه و اسرائیل در پاریس با میانجیگری آمریکا

وزیر خارجه و رئیس دستگاه اطلاعات سوریە با مقامات اسرائیلی دیدار کرده‌اند

یک دیپلمات سوری فاش کرد که هیئتی از این کشور با میانجیگری آمریکا در پاریس با مقامات اسرائیلی دیدار کرده است تا درباره‌ی تحولات امنیتی و کاهش تنش‌ها گفتگو کنند.

تلویزیون رسمی سوریه روز شنبه ۲۶ ژوئیه ۲۰۲۵ (۵ مرداد ۱۴۰۴) به نقل از یک منبع دیپلماتیک سوری اعلام کرد که هیئت این کشور در جریان سفر اخیر خود به پاریس، دیداری محرمانه با هیئتی از اسرائیل داشته است. این هیئت سوری متشکل از اسعد شیبانی، وزیر امور خارجه، و حسین سلامه، رئیس دستگاه اطلاعاتی سوریه بوده است.

به گفته‌ی این منبع، در این نشست که با میانجیگری آمریکا برگزار شد، آخرین تحولات امنیتی استان سویدا و تلاش‌ها برای کنترل درگیری‌ها و آرام‌سازی اوضاع در جنوب سوریه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

این منبع دیپلماتیک تأکید کرد که این دیدار به هیچ توافق نهایی منجر نشده و صرفاً یک ابتکار و رایزنی اولیه با هدف کاهش تنش‌ها و گشودن کانال‌های ارتباطی میان دو طرف بوده است. همچنین در این گفتگوها، «امکان فعال‌سازی مجدد توافقنامه جداسازی نیروها مصوب سال ۱۹۷۴ با تضمین‌های بین‌المللی» مطرح شده و هیئت سوری خواستار «عقب‌نشینی فوری نیروهای اسرائیلی» از مناطقی شده است که اخیراً در آن پیشروی کرده‌اند.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که تام باراک، فرستاده‌ی ویژه‌ی آمریکا در امور سوریه، روز پنج‌شنبه ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۵ (۳ مرداد ۱۴۰۴) در شبکه‌ی اجتماعی ایکس نوشته بود که با مقامات سوری و اسرائیلی در پاریس دیدار کرده است. همچنین خبرگزاری فرانسه پیشتر به نقل از یک منبع دیپلماتیک در دمشق، از دیدار «خوب» میان اسعد شیبانی و رون درمر، وزیر امور راهبردی اسرائیل، خبر داده بود.

روز جمعه ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۵ (۴ مرداد ۱۴۰۴)، وزرای خارجه‌ی سوریه و فرانسه به همراه فرستاده‌ی ویژه‌ی آمریکا در پاریس نشستی مشترک برگزار کردند و در بیانیه‌ای بر لزوم عدم تهدید امنیت متقابل میان سوریه و همسایگانش تأکید کردند.

 

 
Fly Erbil Advertisment