ویان دخیل: ۲۸۲۷ ایزدی همچنان ناپدید و سرنوشتشان نامعلوم است

سخنگوی فراکسیون پارت دموکرات کوردستان در پارلمان عراقاز دولت فدرال خواست مسئولیت اخلاقی و قانونی خود را در قبال ایزدی‌ها بر عهده بگیرد

ویان دخیل، سخنگوی فراکسیون پارت دموکرات کوردستان در پارلمان عراق، روز شنبه، ۲ اوت ۲۰۲۵ (۱۱ مرداد ۱۴۰۴)  در سالگرد فاجعه‌ی شنگال گفت: «۱۱ سال پیش در چنین روزی، تروریست‌های داعش به شهرستان شنگال حمله کرده و یکی از فجیع‌ترین جنایات دوران معاصر را رقم زدند.»

وی اعلام کرد که از مجموع ۶۴۱۷ شهروند ایزدی ربوده شده، سرنوشت ۲۸۲۷ نفر از آنان همچنان نامعلوم است.

سخنگوی فراکسیون پارت دموکرات کوردستان تأکید کرد: «نسل‌کشی هنوز پایان نیافته است. در حال حاضر بیش از ۲۸۰ هزار آواره‌ی ایزدی در کمپ‌ها زندگی می‌کنند، هزاران خانه همچنان ویران باقی مانده و ده‌ها گور دسته‌جمعی هنوز بازگشایی نشده‌اند.» وی افزود: «شنگال همچنان در سکوت خونریزی می‌کند و از زیرساخت، خدمات، آموزش و مراقبت‌های بهداشتی لازم بی‌بهره است.»

ویان دخیل با اشاره به درخواست‌های مکرر از سال ۲۰۱۴ تاکنون، بار دیگر از دولت عراق خواست تا مسئولیت اخلاقی و قانونی خود را در قبال شنگال و مسئله‌ی ایزدی‌ها بر عهده بگیرد، اما این درخواست‌ها به دلیل بی‌توجهی و سکوت، معلق مانده‌اند.

گفتنی است در تاریخ ۳ اوت ۲۰۱۴ (۱۲ مرداد ۱۳۹۳)، کوردهای ایزدی با حمله‌ی وحشیانه‌ی گروه تروریستی داعش مواجه شدند. در این فاجعه ۶۴۱۷ شهروند ربوده شدند که با تلاش‌های دولت اقلیم کوردستان، شمار زیادی از آنان تاکنون آزاد شده‌اند. همچنین در این نسل‌کشی، ۲۷۴۵ کودک یتیم شدند، نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر آواره گشتند، ۸۳ گور دسته‌جمعی کشف شد و ۶۸ معبد و زیارتگاه ایزدیان توسط داعش تخریب گردید.

 
Fly Erbil Advertisment