استرالیا و نیوزیلند در آستانه به رسمیت شناختن کشور فلسطین

نخست‌وزیر استرالیا اعلام کرد کشورش در ماه سپتامبر کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد

آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا
آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا

آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا، روز دوشنبه، ۱۱ اوت ۲۰۲۵ (۲۰ مرداد ۱۴۰۴)، اعلام کرد که کشورش در ماه سپتامبر آینده و در جریان مجمع عمومی سازمان ملل متحد، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت.

نخست‌وزیر استرالیا این اقدام را مشروط به تعهدات تشکیلات خودگردان فلسطین دانست و تأکید کرد: «هیچ آینده‌ای برای حماس در یک کشور فلسطینی وجود ندارد.» وی پس از نشست شورای وزیران، با اشاره به اینکه وضعیت غزه از بدترین فجایع جهانی فراتر رفته، گفت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، را در جریان گذاشته است که «نیاز به یک راه‌حل سیاسی وجود دارد، نه یک راه‌حل نظامی.»

آلبانیزی افزود: «راه‌حل دو دولتی بهترین امید بشریت در خاورمیانه و راه پایان دادن به درگیری، رنج و گرسنگی در غزه است.»

 

موضع نیوزیلند و زمینه‌ی بین‌المللی

هم‌زمان، کریستوفر لوکسون، نخست‌وزیر نیوزیلند، اعلام کرد که دولت او در حال بررسی به رسمیت شناختن کشور فلسطین است. ویستن پیترز، وزیر خارجه‌ی این کشور، نیز تأیید کرد که دولت در ماه سپتامبر تصمیم نهایی خود را اتخاذ و آن را در هفته‌ی رهبران در سازمان ملل ارائه خواهد کرد.

در حال حاضر، حدود ۱۴۴ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل، از جمله اکثر کشورهای جنوب جهان، روسیه، چین و هند، کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند. این در حالی است که از ۲۷ کشور عضو اتحادیه‌ی اروپا، تنها چند کشور این اقدام را انجام داده‌اند.

شایان ذکر است که در تاریخ ۲۸ ژوئیه‌ی ۲۰۲۵ (۶ مرداد ۱۴۰۴)، کنفرانسی با هدف بررسی راه‌حل دو دولتی به ریاست مشترک فرانسه و عربستان سعودی در نیویورک برگزار شد که با تحریم آمریکا مواجه گشت. آمریکا این کنفرانس را «تبلیغات سیاسی و خدمت به تروریسم» خواند، در حالی که فرانسه، آلمان و بریتانیا با اتخاذ موضعی مخالف، اعلام کرده بودند که کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت.

 
Fly Erbil Advertisment