رویترز: مکانیسم بازگشت تحریم‌های ایران فردا آغاز می‌شود

دیپلمات‌های اروپایی نشست با ایرانی‌ها را ناامید کننده توصیف کردند

چهار دیپلمات اروپایی فاش کرده‌اند که با توجه به ناامیدکننده بودن نشست روز گذشته‌ی ایران و کشورهای اروپایی، نخستین گام در راستای فعال‌سازی مکانیسم بازگشت تحریم‌ها علیه تهران، فردا آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز در روز چهارشنبه، ۲۷ اوت ۲۰۲۵ (۵ شهریور ۱۴۰۴)، به نقل از چهار دیپلمات اروپایی، به احتمال زیاد فردا پنج‌شنبه، بریتانیا، فرانسه و آلمان که به کشورهای (E3) مشهورند، مکانیسم بازگشت تحریم‌های سازمان ملل متحد (اسنپ‌بک) را علیه ایران آغاز خواهند کرد.

آن‌ها اشاره کردند که امیدوارند ایران در طول ۳۰ روز پایبندی خود را به برنامه هسته‌ای نشان دهد تا اقدامات مربوط به بازگشت تحریم‌ها به یک عمل قطعی تبدیل نشود.

این در حالی است که روز سه‌شنبه، کشورهای اروپایی و بریتانیا با هیئت ایران دیدار کردند تا به صورت دیپلماتیک به مسئله برنامه هسته‌ای تهران رسیدگی کرده و به این کشور فرصت دهند تا قبل از اواسط ماه اکتبر به تعهدات خود عمل کند.

این منابع عنوان کردند که مذاکرات روز سه‌شنبه امیدبخش نبوده و هیچ نشانه‌ای از پایبندی ایران به قوانین مربوط به برنامه هسته‌ای مشاهده نشده است، اما با این وجود، همچنان در چند هفته آینده به ایران فرصت داده خواهد شد تا پایبندی خود را نشان دهد.

کشورهای غربی به بهانه عدم پایبندی ایران به توافق سال ۲۰۱۵ برای محدود کردن میزان غنی‌سازی اورانیوم، تلاش‌های خود را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران تشدید کرده‌اند. آن‌ها همچنین اشاره کرده‌اند که برنامه هسته‌ای تهران از یک برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خارج شده و به ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک است. ایران نیز به نوبه خود این اتهامات را رد کرده است.

روز سه‌شنبه، کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه ایران در امور حقوقی و بین‌المللی در شبکه اجتماعی (ایکس) نوشته بود: در ژنو با کشورهای اروپایی و بریتانیا دیدار و درباره بازگشت تحریم‌ها و مسئله برنامه هسته‌ای گفت‌وگو کرده است.

معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین اشاره کرده بود که کشورش به راه‌حل‌های دیپلماتیک و منافع متقابل پایبند است.

گفتنی است، آغاز مجدد مکانیسم بازگشت تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران که به اسنپ‌بک معروف است، پیامدهای مؤثر و ناگواری بر اقتصاد ایران خواهد داشت و شرایط سختی را برای این کشور ایجاد خواهد کرد.

 
Fly Erbil Advertisment