Eğitim Bakanlığının “Gülen’in okulları” açıklaması çarpıtıldı mı?
Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada hakkında kapatıldığına ilişkin iddiaların ortaya atıldığı Ronaki (Işık)okullarıyla ilgili hükümet tarafından alınan bir kararın olmadığı bildirildi.

Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada hakkında kapatıldığına ilişkin iddiaların ortaya atıldığı Ronaki (Işık)okullarıyla ilgili hükümet tarafından alınan bir kararın olmadığı bildirildi.
Veliler kaygılarının giderilmesini istedi
Basında çıkan iddialar üzerine çocukları Ronaki Eğitim Kurumlarında okuyan aileler, tedirginlik yaşamış çocuklarının eğitim geleceğinin tehlikeye gireceği endişesiyle yetkili kanattan bir açıklama beklemişti. Bunun üzerine Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bahsi geçen okulların kapatıldığının doğru olmadığı bildirildi.
Açıklama çarpıtıldı mı?
Bakanlık açıklamasında ayrıca bu okulların, ileriki bir tarihte kapatılması halinde bile öğrencilerin menfaatinin her şeyin üstüne tutulacağı vurgulandı.
Bazı medya organları, açıklamayı sanki Kürdistan Bölgesi Hükümeti Ronaki Eğitim Kurumlarının asla kapatılmayacağını ilan etmiş gibi aksettirse de aşağıda Türkçeye tam metin çevrisi verilen açıklamada, velilerin endişelerinin giderilmesine yönelik yapılan bir bildiri olduğu gözlemlendi.
Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bir süredir bazı medya organlarında, Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet yürüten ve anaokulundan lise düzeyine kadar 12 bin 719 öğrenciye eğitim veren Ronaki (Işık) Eğitim Kurumları’nın kapatıldığına dair iddialar yer almaktadır.
Eğitim Bakanlığı olarak söz konusu okulların kapatıldığına ilişkin Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından henüz alınan bir kararın olmadığını duyurur, önümüzdeki günlerde okulların ne şekilde yönetileceğiyle alakalı bir karar verilmesi halinde öğrencilerin genel menfaatlerinin her şeyin üzerine tutulacağını bildiririz. Mevcut vaziyette bu okulların kapılarının kapatılması söz konusu değildir.”