Ukrayna: Sınırda durum kontrol altında
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, son birkaç gün içinde Ukrayna sınırları ve işgal altındaki topraklardaki durumda önemli bir değişiklik olmadığını bildirdi.

HABER MERKEZİ
Bloomberg’in haberine göre Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, “Ukrayna, ortaklarımızla ve ülke içinde aktif olarak çalışmaya devam ediyor” dedi.
Krizi çözmenin tek yolunun hala diplomasi olduğuna vurgu yapan Kuleba, “Ukrayna yalnız değil. Durum kontrol altında ve Ukrayna her türlü senaryoya hazır” diye konuştu.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile iki müttefikin sınır gerilimlerini yatıştırma çabaları hakkında konuştu.
ABD başta olmak üzere birçok ülkenin vatandaşlarına Ukrayna’dan ayrılması çağrısı ve yakın zamanda Rusya’nın işgale başlayacağı açıklaması, gözleri Ukrayna’ya çevirdi.
ZELENSKY: İŞGALİN BAŞLAYACAĞINA DAİR KANIT VARSA GÖSTERİN
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ise Rusya'nın ülkesini 'her an işgal edebileceğine' dair haberlerin panik yarattığını vurgulayarak, “Batılı güçlerin elinde işgalin başlayacağına dair somut kanıt varsa bile kendisinin bunları henüz görmediğini” söyledi.
Zelensky cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Medyada topyekûn bir savaşa dair aşırı fazla bilgi olduğunu düşünüyorum. Bütün riskleri anlıyoruz, bunların var olduğunun farkındayız. Eğer sizin veya bir başkasının elinde Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'yı işgal edeceği yönünde yüzde 100 güvenilir bilgi varsa, lütfen bunu bizimle paylaşın” diye konuştu.
Ukrayna Devlet Başkanı, “Şu an halkın en büyük düşmanı, ülkemizde panik yaşanması. Ve tüm bu bilgiler sadece panik yaratıyor, bize yardımcı olmuyor” dedi.