İsrail, yardım almak isteyen Filistinlilere saldırdı: 24 ölü

Arşiv
Arşiv

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyinde insani yardım almak isteyen Filistinlilere ateş açması sonucu 24 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada İsrail ordusunun Refah kentinin El-Alem isimli yardım dağıtım bölgesinde insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucu 24 kişi hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Böylelikle, Gazze'de yardım dağıtım merkezlerinde İsrail ordusunun Filistinlileri hedef alan saldırılarında ölenlerin sayısı 76'ya çıktı.

İsrail ordusu da söz konusu saldırıya ilişkin açıklama yaparak, saldırıyı onayladı.

"Yardım noktasına yaklaşanların şüpheli olduğu ve önce havaya uyarı ateşi açıldığı" öne sürülen açıklamada daha sonra "şüpheli" olduğu iddia edilen ve yardım almaya gelenlerin üzerine ateş açıldığı itiraf edildi.

Yardım noktasına gelenlerin üzerine ateş açılması nedeniyle hayatını kaybedenler olduğuna dair haberlerin bilgileri dahilinde olduğu belirtilen açıklamada, "detayların incelenmekte olduğu" ifade edildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Refah kentinin El-Alem isimli yardım dağıtım bölgesinde insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucu 24 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı duyurulmuştu.

 
Fly Erbil Advertisment