Irak'ta turistik yerlerin Kürdistan Bölgesi'ndekiler gibi hizmet görmesi isteniyor

Irak’ta bulunan turistik cazibe merkezlerine gerekli hizmetin verilmemesi nedeniyle Iraklı vatandaşlar, her gün daha geliştirilen ve hizmeti artırılan Kürdistan Bölgesi’ndeki turistik yerleri ziyaret ediyor.
Irak'ta turistik cazibe merkezleri bulunmasına rağmen, Kürdistan Bölgesi'ndeki turistik bölgelerden farklı olarak, buralara yeterli hizmet verilememekte ve gereken ilgi gösterilmemektedir.
Ülkenin en önemli turistik yerlerinden biri olan Habbaniyah gölü, Irak’ın farklı illerden birçok ziyaretçiyi ağırlamasına rağmen gerekli hizmeti göremiyor.
Anbar'daki bu turizm beldesinin altyapısı beklentileri karşılamıyor, bu da sektöre olumsuz etki ediyor, ayrıca hükümetin ilgisizliği turistik alanların gerilemesine yol açıyor.
Bölgeyi ziyaret edenler, hizmet eksikliğinden şikayet ediyor ve Habbaniya'daki turizm durumunun, Kürdistan Bölgesi'ndeki tatil köyleri ve turistik alanlar gibi geliştirilebilmesi için iyileştirilmesini talep ediyor. Kürdistan Bölgesi’ndeki turistik alanlar, Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından tam olarak destekleniyor ve bu da onları turistler için popüler yerler haline getiriyor.
Anbar ili şu anda yatırım için elverişli olan güvenli ve istikrarlı bir ortamda olmasına rağmen, bu istikrar özellikle turizm sektöründeki stratejik projelerin ilerlemesine izin vermedi. Buradaki sakinler bu bölgenin gelişmiş bir turizm merkezi olmasını istiyor.
Habbaniyah gölünü ziyaret eden turistlerden biri olan Abdulrahman Abbas, "Habbaniyah'ın organizasyon ve hizmetlere ihtiyacı var. Aileler, insanların turizm amaçlı ziyaret edebilmesi için yerin daha güzel olmasını istiyor. Anbar yetkililerinin bu konuya dikkat etmesini umuyoruz. Ayrıca yeni tesisler ve turistik yerler inşa edilmesini umuyoruz." dedi.