Pezeşkiyan: Nükleer silahlardan arındırılmış bir bölgeyi destekliyoruz

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin nükleer silahlardan ve kitlesel imha silahlarından arındırılmış bir bölgeyi desteklediğini belirtti.

Tasnim haber ajansına göre İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi telefonda görüştü.

Sisi ile görüşmesinde Pezeşkiyan, "İran, bölgedeki güvenlik durumunu iyileştirmek ve barışı güçlendirmek için işbirliğine hazırdır." dedi.

Pezeşkiyan, İran'ın, İsrail de kapsaması koşuluyla nükleer silahlardan ve kitlesel imha silahlarından arındırılmış bir bölgeyi desteklediğini sözlerine ekledi.

"Komşu ülke Katar'daki ABD üslerini bombalamak zorunda kaldık." diyen Pezeşkiyan, bölgede barışı sağlama yönündeki çabalarından dolayı Mısır ve diğer ülkelere teşekkür etti.

 
 
Fly Erbil Advertisment