Bakanlar Kurulu: Erbil, petrol ihracatının yeniden başlaması için her türlü esnekliği gösterdi

Bakanlar Kurulu, Kürdistan Bölgesi'nin tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş ve petrol ihracatının yeniden başlaması için her türlü esnekliği gösterdiğini, bu nedenle Bağdat'ın maaş göndermeme politikasına son vermesi gerektiğini vurguladı.

Bakanlar Kurulu, 2 Temmuz 2025 Çarşamba günü, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. 

Toplantıda, petrol şirketlerinin temsilcilerinin de katıldığı Erbil ve Bağdat'ta düzenlenen Kürdistan Bölgesi ve federal hükümet heyetleri arasındaki son toplantıların sonuçları ile maaşların ödenmesi görüşüldü.

Bakanlar Kurulu, Kürdistan Bölgesi'nin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini, SOMO aracılığıyla petrol ihracatının yeniden başlaması ve petrol satışından elde edilen gelirin Irak Maliye Bakanlığına gönderilmesi için her türlü esnekliği gösterdiğini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi ve petrol şirketlerinin, Bağdat'ın Kürdistan halkının maaşlarını göndermemek için kullandığı tüm bahaneleri ortadan kaldırmak amacıyla artık federal hükümetle petrol ihracatı konusunda iş birliği yapmaya hazır olduğu belirtildi.

Bakanlar Kurulu, Bağdat'ın Kürdistan halkının maaşlarını göndermeme politikasına son vermesi gerektiğinin altını çizerek, maaşların, Kürdistan Bölgesi halkının normal, yasal ve anayasal hakkı olduğunu bildirdi.

Toplantının ikinci bölümünde,  Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Kwestan Muhammed, işçilerin emeklilik maaşlarına dair çeşitli istatistikler, bilgiler, tavsiyeler ve öneriler içeren bir rapor sundu.

Bakanlar Kurulu, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Kwestan Muhammed'i tebrik ederek, teklif ve önerileri görüşerek, gerekli kararların alınması için daha fazla araştırma ve takip yapılmasına karar verdi.

 
 
 
 
 
Fly Erbil Advertisment