ABD Hazine Bakanlığı Irak Merkez Bankasını uyardı

ABD tarafından 30'dan fazla Irak bankasına yaptırım uygulandığı ve Hazine Bakanlığının, yaptırımlarla ilgili Irak Merkez Bankasından yanıt beklediği belirtildi.

Eko-Irak Gözlemevinin açıklamasına göre Irak'ta faaliyet gösteren 72 bankadan 35'i ABD tarafından yaptırım listesine alınabilecek.

Irak'taki bankaların bir kısmının Iraklı, bir diğer kısmının da Arap bankası olduğu belirtilen açıklamada, "ABD'nin bankalara uygulayacağı yaptırımla, bankaların dolar üzerinden işlem yapması yasaklanacak." denildi.

En son Bağdat Uluslararası Bankasına "yanlış bilgi" aktardığı gerekçesiyle yaptırım uygulandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ABD Hazine Bakanlığı, Irak Merkez Bankasını, bankaların dolar ile yasa dışı işlemleri ve yasaklı kuruluşlarla iş birliği yapmaları nedeniyle yaptırım uygulanacağı konusunda uyardı. Merkez Bankasının, ABD Hazine Bakanlığından gelen e-postalara yanıt vermemesi halinde aynı yaptırımlarla karşı karşıya kalacak."

 
 
Fly Erbil Advertisment