Komisyonun üçüncü toplantısı bugün

PKK’nin silah yaktığı barış süreci kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu tam üye sayısıyla bugün 3. kez toplanacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 11 Ağustos’ta, AK Parti, CHP ve DEM Parti'den Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonuna birer isim daha bildirmelerini talep etti.

Basındaki detaylara göre AK Parti komisyon üyeliğine Denizli Milletvekili ve eski Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ı görevlendirirken, CHP, Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ı görevlendirdi. DEM Parti ise daha önce Celal Fırat’ı üye olarak belirlemişti. 

Bu durumda komisyonun üye sayısı 51'e yükseldi.

Yeni üyeleriyle birlikte bugün saat 14.00'te TBMM Tören Salonunda, 3. kez tam kadro toplanması beklenen komisyonda, çalışmalara ilişkin değerlendirme yapılacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan barış sürecinde, PKK’den 15’i kadın toplam 30 kişi, 11 Temmuz 2025 Cuma günü, Süleymaniye sınırlarındaki Casene Mağarası’nda 11.25’te başlayıp 11.45’te sona eren törenle silahlarını yakmıştı. 

Silah yakma töreninin ardından TBMM'de kurulmasına karar verşlen Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 5 Ağustos 2025'te ilk toplantısını yapmıştı. 

İlk toplantıda komisyonun ismi "Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu" olarak belirlendi ve 12 maddelik çalışma usul ve esasları oybirliğiyle kabul edilmişti.

Komisyon ikinci toplantısını 8 Ağustos Cuma günü gerçekleştirmişti. Bu toplantıda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, PKK'nin silah bırakma süreciyle ilgili komisyona bilgi vermişti.

 
Fly Erbil Advertisment