آمریکا: در مذاکرات با ایران راهی طولانی در پیش است

اربیل (کوردستان۲۴) - ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجهی آمریکا، روز سهشنبه ۳۱ فروردین، پس از پایان مذاکرات بین کشورهای چهار بهعلاوهی یک با ایران در وین، این مذاکرات را مثبت دانست اما تأکید کرد که "راه درازی در پیش است".
پرایس گفت که رابرت مالی، نمایندهی ویژهی آمریکا برای امور ایران، راههای مشخصی را که ایران و آمریکا برای بازگشت به توافق برجام باید طی کنند مشخص کرده است. او گفته است: «در این مرحله ما راه طولانیتری ازآنچه که تاکنون پیمودهایم پیش رو داریم.»
نشست مشترک برجام در وین عصر سهشنبه پایان گرفت و هیئتهای شرکتکننده به کشورهای خود بازگشتند. روسای هیئتهای مذاکرهکننده، دربارهی پیشنویس متون و چگونگی ادامه گفتوگوها بحث کردند.
یک مقام اروپایی پس از پایان این مذاکرات به خبرگزاری رویترز گفت پیشرفتهایی برای نجات توافق سال ۲۰۱۵ حاصلشده، اما نیاز بهکارهای بیشتری هست. به گفته او مذاکرات کشورهای آلمان، بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه با ایران هفتهی آینده پسازآنکه نمایندگان این کشورها با مقامات کشور خودشان مشورت کردند، ادامه خواهد یافت.
انریکه مورا، معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا نیز پس از پایان این مذاکرات در توییتر نوشت: «مذاکرات در دو هفتهی گذشته پیشرفت داشتهاند، اما کارهای زیاد و دشوار هنوز باقیماندهاند.»
کابینهی عربستان سعودی پس از پایان مذاکرات وین در بیانیهای از ایران خواست تا به مذاکره ادامه دهد، از تنش بپرهیزد و ثبات و امنیت منطقه را به خطر نیندازد.
حسن روحانی رییس جمهوری ایران در جلسهی روز چهارشنبهی هیئت دولت با ابراز امیدواری از شرایط فعلی مذاکرات هستهای وین گفت "آنها [آمریکا] علیالظاهر در این مرحله جدی هستند و میگویند ما تحریمها را برمیداریم".
روحانی یک روز پسازآن که اعلام کرد مذاکرات برجام در وین ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت داشته است، گفت "راهحل مسئله هستهای ایران، اجرای توافق هستهای است".
کابینهی عربستان سعودی پس از پایان مذاکرات وین در بیانیهای از ایران خواست تا به مذاکره ادامه دهد، از تنش بپرهیزد و ثبات و امنیت منطقه را به خطر نیندازد.
در این بیانیه که خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (SPA) آن را منتشر کرده است، تأکید شده که جامعهی جهانی به یک "توافق قویتر و بلندمدتتر با بهکارگیری مکانیسمهای کنترل و نظارت" نیاز دارد تا ایران را از "دسترسی به سلاح اتمی و سایر تواناییهای موردنیاز برای تولید سلاح اتمی بازدارد."
/ا.م