مقام هندی: اقلیم کوردستان شریک راهبردی هند است

"شمار زیادی از شرکت‌های هندی به سرمایه‌گذاری در اقلیم کوردستان علاقه‌مند هستند"
مایانک شارما، معاون مدیر اتاق‌ بازرگانی و صنایع هند، در نمایشگاه آگروپک، اربیل - ٢٠ سپتامبر ٢٠٢٣
مایانک شارما، معاون مدیر اتاق‌ بازرگانی و صنایع هند، در نمایشگاه آگروپک، اربیل - ٢٠ سپتامبر ٢٠٢٣

اربیل (کوردستان٢٤) – یک مقام بازرگانی هند، می‌گوید که اقلیم کوردستان، شریک بالقوه و راهبردی کشورش در خاورمیانه است.

مایانک شارما، معاون اتاق‌ بازرگانی و صنایع هند، روز چهارشنبه ٢٠ سپتامبر، در حاشیه ششمین نمایشگاه آگروپک در اربیل، به گزارشگر کوردستان٢٤ گفت که اقلیم کوردستان "توانایی تجاری بسیار زیادی دارد و به دلیل موقعیت راهبردی خود، از سوی هند به عنوان یک شریک بالقوه و راهبردی در خاورمیانه به شمار می‌آید".

این مقام هندی، عضو یک هیئت تجاری ٤٨ نفره است که بیشتر در زمینه مواد غذایی کار می‌کنند و در نمایشگاه سالانه آگروپک شرکت کرده‌اند، تا با همتایان کورد و مشتریان خود برای کشف فرصت‌های تجاری در بخش کشاورزی و مواد غذایی، تعامل کنند.

مایانک، گفت که اقلیم کوردستان، می تواند از تولیدات و خدمات شرکت‌های هندی در زمینه‌های مختلف از جمله فناوری اطلاعات، داروسازی، املاک و آموزش بهره‌مند شود. "شمار زیادی از شرکت‌های هندی به سرمایه‌گذاری در این زمینه‌ها در اقلیم کوردستان، علاقه‌مند هستند".

 

ادویه هندی و اقلیم کوردستان

هند به دلیل شرایط آب و هوایی متفاوت که برای کشت ادویه‌های مختلف از آن برخوردار است، در جهان به عنوان (سرزمین ادویه‌ها) شناخته شده است.

این کشور آسیایی، حدود ٧٥ نوع از ١٠٩ نوع ادویه فهرست شده توسط سازمان بین‌المللی استاندارد را تولید می‌کند.

مایانک، تاکید کرد که شرکت‌های هندی می‌توانند در تولید ادویه به اقلیم کوردستان کمک کنند. "اقلیم کوردستان فرصت‌های بسیاری برای انجام این کار دارد".

این مقام اتاق بازرگانی هند، در ادامه گفت که دولت اقلیم کوردستان "بسیار سخت" کار کرده است تا یک فضای دوستانه و ثبات اقتصادی و اجتماعی برای سرمایه‌گذاران خارجی، فراهم کند. "اقلیم کوردستان پیشرفت زیادی کرده است و در سال‌های اخیر گام‌هایی برای تبدیل اقتصاد مبتنی بر نفت به اقتصاد متنوع برداشته است".

او یادآور شد که هند ماموریت دیپلماتیک خود در اقلیم کوردستان را در سال ٢٠١٦ آغاز کرده است و آن را یک اقدام "بسیار راهبردی" نامید که نشان‌دهنده میزان جدیت هند در توسعه روابط خود با اقلیم کوردستان است.

به گفته مایانک، اتاق‌ بازرگانی و صنایع هند، که مقر آن در دهلی نو است، یک انجمن تجاری غیردولتی است که در سال ١٩٢٠ برای رشد اجتماعی، اقتصادی و صنعتی تشکیل شده است.

و نیز خاطرنشان کرد که این انجمن به عنوان یکی از قدیمی‌ترین اتاق‌‌های بازرگانی هند، بیش از نیم میلیون عضو دارد و "صدای صنعت هند است".

ب.ن