عفو بین‌الملل خواستار آزادی باقیمانده‌ی کورد‌های ایزدی از دست داعش شد

به گفته‌ی سازمان عفو بین‌المللی ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از ایزدی‌ها کماکان مفقود هستند
بسیاری از زنان ایزدی مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و از سوی داعشی‌ها بچه‌دار شده‌اند
بسیاری از زنان ایزدی مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و از سوی داعشی‌ها بچه‌دار شده‌اند

سازمان عفو بین‌الملل آلمان در آستانه‌ی دهمین سالگرد نسل‌کشی کوردهای ایزدی خواستار آزادی همه‌ی اعضای این جامعه‌ی مذهبی از اسارت و کمک جامعه‌ی بین‌الملل به خانواده‌های آن‌‌ها برای یافتن مفقودان شد.

به گزارش دویچه‌وله، سازمان عفو بین‌الملل آلمان می‌گوید که با گذشت ۱۰ سال از نسل‌کشی ایزدی‌ها توسط گروه تروریستی داعش، اعضای این جامعه مذهبی کماکان با نقض جدی حقوق‌ بشر مواجه هستند.

دفتر سازمان حقوق بشر سازمان عفو بین‌الملل در برلین، روز چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳، در بیانه‌ای که در آستانه دهمین سالگرد نسل‌کشی کوردهای ایزدی در عراق توسط داعش منتشر کرده است، می‌گوید احتمالاً صدها نفر از ایزدی‌ها کماکان در زندان‌ها یا اردوگاه‌هایی در شمال شرقی سوریه زندانی و تحت اسارت افرادی مرتبط با شبه‌نظامیان تروریست داعش هستند.

همچنین این سازمان می‌گوید که ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از ایزدی‌ها کماکان مفقود هستند. به همین دلیل عفو بین‌الملل خواستار آزادی فوری همه‌ی ایزدی‌ها شده و از جامعه‌ی جهانی خواسته تا از بستگان آن‌ها برای یافتن مفقودان حمایت کنند.

در سوم آگوست سال ٢٠١۴ تروریست‌های داعش به شهر شنگال و نواحی اطراف آن در شمال عراق حمله کردند و هزاران نفر از اعضای این جامعه مذهبی را کشته و ربودند.

شنگال و مناطقی که کردهای ایزدی در آن زندگی می‌کنند، عموماً در استان نینوا قرار دارند و بر ا‌ساس ماده‌ی ۱۴۰ قانون اساسی عراق، جز مناطق مورد مناقشه میان اربیل و بغداد محسوب می‌شوند.

نزدیک به صد‌هزار نفر از اعضای داعش و خانواده‌های آن‌ها در چندین کمپ و زندان بزرگ در مناطق خودگردان دموکراتیک شمال و شرق سوریه – روژآوا که زیر نظر نیروهای سوریه دموکراتیک اداره می‌شوند، به سر می‌برند.

به گفته‌ی سازمان‌های حقوق‌بشری گمان می‌رود که شماری از این افراد، زنان ایزدی باشند. برخی از زنان ایزدی که معمولا در سنین کودکی و نوجوانی به بردگی گرفته شده و به ازدواج اجباری اعضای داعش درآمده‌اند، از آن‌ها بچه‌دار شده‌اند. به همین دلیل حاضر به آشکارسازی هویت خود نیستند. زیرا بیم دارند که خود یا کودکانشان از سوی جامعه رانده شوند.

در چند سال گذشته ده‌ها زن در این اردوگاه‌ها پس از شرکت در برنامه‌های توان‌خواهی هویت خود را آشکار کرده و به زندگی بازگشته‌اند.