وزیر خارجه اردن در ایران گفتوگو میکند
اربیل (کوردستان٢٤)- ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، امروز یکشنبه ٤ اوت در یک سفر نادر به ایران با مقامات آن کشور گفتوگو کرد، زیرا نگرانیها از تشدید تنش بین تهران و اسرائیل پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر حماس، افزایش یافته است.
رئیس دفتر سیاسی حماس، بامداد چهارشنبه در تهران کشته شد. او در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رئیس جمهور جدید ایران شرکت کرده بود.
ایران و شبهنظامیان حماس که تهران از آنها حمایت میکند، متعهد شدند کشته شدن هنیه را تلافی کنند و اسرائیل را مسئول آن دانستهاند.
خبرگزاری ایسنا، نوشت: صفدی پس از ورود به تهران با علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه دیدار و رایزنی کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، دیپلمات ارشد اردن، سپس با پزشکیان دیدار کرد که قتل هنیه را اقدامی "وحشیانه" توسط اسرائیل دانست و متعهد شد که انتقام قتل او را بگیرند.
پیشتر ایرنا گفته بود که صفدی در این سفر "با مقامات ایرانی درباره مسائل منطقهای و بینالمللی تبادل نظر خواهد کرد."
وزارت خارجه اردن، اعلام کرد که صفدی پیامی از سوی ملک عبدالله دوم، به رئیس جمهور ایران در مورد "وضعیت منطقه و روابط دوجانبه" ارائه خواهد کرد.
در همین حال دیوان پادشاهی در امان گفت که ملک عبدالله، از امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه تماس تلفنی دریافت کرده و در آن تاکید کرده است که "وضعیت خطرناک منطقه را زیر نظر دارد".
در بیانیه آمده است که پادشاه خواستار تلاشهای بینالمللی بیشتر برای رسیدن به آرامش همه جانبه و جلوگیری از گسترش تنش منطقهای شد.
ایران پس از کشته شدن هنیه با چندین کشور عربی از جمله اردن، مصر، عمان و قطر و کشورهای دیگر مذاکره کرده است. تهران بارها بر "حق" خود برای اقدام علیه اسرائیل، تاکید کرده است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، میگوید که کشورش در "سطح بسیار بالایی" از آمادگی برای هر سناریویی - "دفاعی و تهاجمی" قرار دارد.
قتل هنیه، ساعاتی پس از آن صورت گرفت که اسرائیل یکی از فرماندهان ارشد گروه شبهنظامی حزبالله لبنانِ تحت حمایت تهران به نام فواد شکر را کشت. اسرائیل او را مسئول حمله موشکی آخر هفته میدانست که منجر به کشته شدن جوانان در بلندیهای جولانِ ضمیمه شده به اسرائیل دانست.
سپاه پاسداران ایران گفته است که هنیه بر اثر شلیک یک پرتابه کوتاه برد از بیرون محل اقامتش، در تهران کشته شده است.
سخنگوی ارتش اسرائیل، دانیل هاگاری، پیشتر به خبرنگاران گفته بود که شبی که شکر در لبنان کشته شد، "هیچ حمله هوایی دیگر اسرائیل در سراسر خاورمیانه صورت نگرفت."
کشتارهای دوگانه آخرین مورد از چندین حادثه مهم است که به تنشهای منطقهای در طول جنگ غزه دامن زدهاند و گروههای شبهنظامی تحت حمایت ایران در سوریه، لبنان، عراق و یمن را به خود جذب کرده است.
ای اف پی/ب.ن