ترکیه به پرونده نسلکشی اسرائیل پیوست
اربیل (کوردستان٢٤)- ترکیه درخواست پیوستن به پرونده نسلکشی اسرائیل را به دادگاه سازمان ملل متحد، ارائه کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه بارها بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل را با آدولف هیتلر مقایسه کرده، کشورش را به نسلکشی متهم کرده، خواستار مجازات آن در دادگاههای بینالمللی شده و از کشورهای غربی به دلیل حمایت از اسرائیل، انتقاد کرده است.
ترکیه در ماه مه، تجارت با اسرائیل را به دلیل حمله آن کشور به غزه متوقف کرد. برخلاف کشورهای غربی که حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کردهاند، اردوغان از آن گروه تمجید کرده و آن را یک "جنبش آزادیبخش" نامیده است.
آفریقای جنوبی در اواخر سال گذشته پروندهای را به دادگاه بینالمللی ارائه کرد و اسرائیل را به نقض کنوانسیون نسلکشی از طریق عملیات نظامی خود در غزه، متهم کرد.
اسرائیل به شدت اتهامات نسلکشی را رد کرده و استدلال کرده است که جنگ غزه یک اقدام دفاعی مشروع علیه شبهنظامیان حماس در برابر حمله آنها در ٧ اکتبر به جنوب اسرائیل است که از سمت اسرائیل حدود ١٢٠٠ نفر کشته برجای گذاشت و در آن ٢٥٠ اسرائیلی دیگر گروگان گرفته شدند.
نیکاراگوئه، کلمبیا، لیبی، مکزیک، اسپانیا و مقامات فلسطینی به دنبال پیوستن به این پرونده هستند. تصمیم دادگاه در مورد درخواستهای آنها هنوز روشن نیست.
اگر کشورها در این پرونده پذیرفته شوند، میتوانند مطالبی کتبی ارائه کنند و در جلسات عمومی اظهارنظر کنند.
جلسات مقدماتی پرونده نسلکشی علیه اسرائیل قبلا برگزار شده است، اما انتظار میرود روند کار دادگاه سالها طول بکشد تا حکم نهایی صادر شود.
ترکیه و اسرائیل به عنوان متحدان سابق، از زمان به قدرت رسیدن اردوغان در سال ٢٠٠٣، روابط پرنوسانی را تجربه کردهاند که با دورههایی از اصطکاک و صلح همراه بوده است. درگیری در غزه آخرین تلاشها برای عادیسازی روابط بین دو کشور را مختل کرد.
آسوشیتدپرس/ ب.ن