هند در مورد واردات نفت از ایران تجدید نظر میکند
اربیل (کردستان ٢٤)- پس از آنکه چین و هند، به عنوان بزرگ ترین مشتریان نفت خام ایران به آمریکا اعلام کردهاند که قادر به توقف واردات نفت خام از ایران نخواهند بود، واشنگتن در رویکرد خود تجدید نظر کرده و انتظار میرود در اوایل نوامبر که تحریمهای نفت و انرژی علیه ایران به مورد اجرا گذاشته میشود، واشنگتن راهبرد کاهش صادرات نفت ایران به میزان ۵۰ درصد را دنبال کند.
بلومبرگ به نقل از منابع آگاه آمریکایی که به دلیل محرمانه بودن مذاکرات ماه گذشته نامشان فاش نشده، نوشت: مقامات آمریکایی درباره مسئله معافیت مشروط از تحریمها، ماه گذشته در دهلینو با مقامات هندی مذاکره کردند.
در این مذاکرات، هند امکان پذیر نبودن توقف کامل واردات نفت از ایران را به واشنگتن اعلام کرده است. دهلینو انتظار دارد در ماه آینده که مذاکرات ازسرگرفته میشود، پاسخ مناسبی از سوی واشنگتن در این باره دریافت کند.
شورای آتلانتیک در تحلیلی اخیراً نوشت که با اجرایی شدن دور اول تحریم های آمریکا علیه ایران ، دولت هند درصدد است تا با بهره گیری از مهارت مذاکراتی، به شکل موثر بتواند روابط با هر دو طرف را مدیریت کند و درصدد است تا در روابط خود با ایران و آمریکا موازنه ایجاد کند.
پروژه مشترک ۵۰۰ میلیون دلاری ایران -هند برای توسعه بندر چابهار در دریای عمان قابلیت آن را دارد که به یک پروژه چند میلیارد دلاری در زمینه ساخت جاده و زیرساخت های ریلی تبدیل شود.
واردات نفت هند از ایران در بازه زمانی ۱۲ ماهه منتهی به ۳۱ مارس ۲۲.۶ میلیون تن بوده که در مقایسه با واردات این کشور در مدت مشابه در سال پیش در حدود ۵ میلیون تن کاهش یافته است. هند در سال گذشته ۲۷.۲ میلیون نفت خام از ایران وارد کرده است. پالایشگاههای هند پس از اینکه دور قبلی تحریمها در سال ۲۰۱۶ برچیده شد، به سرعت دست بکار شده و خریدشان از ایران را افزایش دادند.
هند سومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است . این کشور بیش از ۸۰ درصد از نیازهای نفت خود را از طریق واردات تامین میکند و ایران پس از عراق و عربستان سعودی سومین صادرکننده بزرگ نفت به هند است. ایران حدود ۱۰ درصد از مجموع نیازهای نفتی هند را تامین میکند.