Güçlü diplomasi doğrudan silah satışını getirdi

ABD’nin Kürdistan’a doğrudan silah satma kararı almasında Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani’nin Washington’daki temaslarının etkili olduğu bildirildi.

Haber Merkezi - ABD’nin Kürdistan’a doğrudan silah satma kararı almasında Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani’nin Washington’daki temaslarının etkili olduğu bildirildi.

ABD’nin Kürdistan’a doğrudan silah satma kararı büyük yankı uyandırdı. Başkan Donald Trump’ın onayı ile ABD’nin Kürdistan’a 295 milyon dolarlık silah satışı kararı almasının Kürdistan’ın bağımsızlık süreci açısından da önemli bir adım olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.

ABD’nin bu kararında geçtiğimiz yılın Aralık ayında Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani ve beraberindeki heyetin Washington temaslarının etkili olduğuna dikkat çekiliyor.

Yaklaşık 1 hafta Washington’da kalan Mesrur Barzani ve beraberindeki heyet hem o dönemin ABD Başkanı Obama ekibi hem de Ocak ayında görevi devralacak olan Donald Trump yönetiminden çok sayıda yetkili ile üst düzey görüşmeler yapmıştı.

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, söz konusu görüşmelerde “Eğer dünya bir an önce DAİŞ’ten kurtulmak istiyorsa Peşmergeye doğrudan silah desteği verilmeli” mesajını güçlü şekilde muhataplarına aktarmıştı.