İsrail'den "Suriye'de İran üssüne saldırı" açıklaması

Suriye'de, Şam Uluslararası Havalimanı yakınlarında yaşanan patlamaya ilişkin İsrail'in hava saldırısı yaptığı haberleri üzerine, İsrail'den açıklama geldi.

Haber Merkezi- Suriye'de, Şam Uluslararası Havalimanı yakınlarında yaşanan patlamaya ilişkin İsrail'in hava saldırısı yaptığı haberleri üzerine, İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz bir açıklama yaptı.

Şam Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki patlamayı 'olay' olarak tanımlayan İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, patlamanın İsrail'in İran'ın silah transferini durdurma politikasıyla uyumlu olduğunu söyledi.

Dün gece saatlerinde İsrail’e ait savaş uçaklarının Suriye’nin başkenti Şam Havaalanı yakınlarındaki bir askeri üssü vurduğu, üssün İran’ın kontrolünde olduğu ve büyük bir silah ve mühimmat depoladığı iddia ediliyordu.

İsrail Ordu Radyosu'na konuşan Katz, "Bu olayın İsrail'in, Hizbullah'a silah transferini önleme politikalarıyla uyumlu olduğunu söyleyebilirim. Hizbullah'a gelişmiş silah transferi yapılacağına dair istihbarat aldığımız her seferde harekete geçeceğiz." diyerek, İran'ın Suriye'de askeri bir varlık göstermesini önlemek zorunda olduklarını söyledi.

Katz'ın bu açıklaması, 'İsrail, saldırıyı dolaylı yoldan üstlendi' yorumunun yapılmasına neden oldu.

Bu arada Suriye yarı resmi haber ajansı SANA da  bir kaynağa dayandırdığı haberde,  'düşman İsrail'den atılan bir füze Şam Uluslararası Havalimanı'nın güney batısındaki askeri tesislerden birini hedef aldı.' dedi.

İsrail, Suriye'deki çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana Hizbullah güçleri ya da Suriye ordusuna ait noktalara operasyonlar düzenliyor.