Ronaldo, Messi'nin rekorunu egale etti

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid, Atletico Madrid'i Christiano Ronaldo'nun golleriyle 3-0 mağlup etti.

Haber Merkezi- Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid kendi sahasında Atletico Madrid'i ağırladı. Mücadeleyi ev sahibi Ronaldo'nun hat-trick yaptığı mücadeleyi 3-0 ile kazandı ve rövanş mücadelesi öncesi finale göz kırptı. Bu maçla birlikte Ronaldo Şampiyonlar Ligi'nde toplam hat-trick sayısını 7'ye çıkararak bu kategoride Barcelonalı Lionel Messi'yi yakaladı.

İspanyol ekiplerinin karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid, ağırladığı Atletico Madrid’i 3-0 yendi. Ronaldo maçta attığı 3 golle birlikte Şampiyonlar Ligi'nde toplam hat-trick sayısını 7'ye çıkararak bu kategoride Barcelonalı Lionel Messi'yi yakaladı.

32 yaşındaki Ronaldo halen 103 golle Şampiyonlar Ligi'nde fileleleri en fazla havalandıran futbolcu. Ronaldo bu gollerin yarısından çoğunu (52) eleme maçlarında attı.

Madrid derbisini Ronaldo'nun 10, 73 ve 86. dakikalarda attığı golleriyle rahat kazanan geçen yılın şampiyonu Real Madrid bu sonuçla final için büyük avantaj yakaladı.

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde 4 yıldır eşleştiği Atletico Madrid'e 2014 ve 2016'da finalde, 2015'te de çeyrek finalde üstünlük sağlamıştı.

İki takım arasındaki rövanş maçı 10 Mayıs Çarşamba günü, Atletico Madrid'in sezon sonunda veda edeceği Vicente Calderon Stadı'nda oynanacak.