Avustralya'da tutuklu Kürt sığınmacı telefonuyla gizlice film çekti

Avustralya'da Kürt bir sığınmacı tutulduğu sığınmacı tutukevinde telefonuyla yaptığı gizli çekimlerle uzun metrajlı bir film yaptı.

K24/Avustralya- Ava Homa

Avustralya'da Kürt bir sığınmacı tutulduğu sığınmacı tutukevinde telefonuyla yaptığı gizli çekimlerle uzun metrajlı bir film yaptı.

Sığınmacı Kürt gazeteci Behrouz Boochani, çektiği filmi daha sonra İranlı film yapımcısı Arash Kamali Sarvestani'ye göndererek filmin editörlüğünü yapmasını istedi ve yayınlanmasını sağladı.

İranlı Kürt gazeteci Behrouz Boochani, kendi ülkesinden kaçtıktan sonra geldiği Avustralya'da sığınmacıların tutulduğu tutukevine gönderildi.  Boochani , 2013'ten beri bulunduğu Papua Yeni Gine (PNG) Manus Adası'ndaki tutukevinde telefonuyla gizlice bir film çekti.

Tutukevinde yaşananları konu alan filmin çekimlerini gizli bir şekilde gerçekleştirmeyi başaran Boochani, filminde mahkumların hayatını ve tutukevinde yaşananları işledi. Tutukevinde bulunan mültecilerin günlük hayatını kaydeden Boochani, aynı zamanda gardiyanları ve açlık grevlerini de çekmeyi başardı.

Küçük ve parçalı klipler halinde yaptığı çekimleri bir araya getiren Boochani, güvenlik görevlilerinin sıkı denetimine rağmen çektiği görüntüleri İranlı film yapımcısı Arash Kamali Sarvestani'ye göndermeyi başardı.

"Chauka, Lütfen Bize Zamanı Söyle" isimli 88 dakikalık uzun metraj film tutukevini konu almasına rağmen beklendiği gibi şiddeti konu almıyor, Boochani, bunun yerine kendi ülkelerinde imha ve zulümden kaçan mahpusların hayatındaki gündelik belirsizlik ve korkuyu tasvir ediyor.

"Chauka", Boochani'nin kaldığı tutukevinde tecrit alanına verilen isimdi. "Chauka, Lütfen Bize Zamanı Söyle"nin bu yıl içerisinde Avustralya'da izlenebileceği bildirildi.