"The Longest Road" Kürdistan'da okul yapacak

G.H. Renaud- K24/Kanada

Üç belgesel film yapımcısı, Kürdistan'daki  Hıristiyan ve Ezidi DAİŞ mağdurlarına yardım etmek için "The Longest Road" adlı filmin prömiyerini yapacak. Çarşamba günü Montreal'de düzenlenecek olan gösterimin bağış amacıyla yapılacağı belirtilirken, toplanacak bağışlarla Kürdistan'da iki okul inşa edilmesi planlanıyor.

Kürdistan ve Irak'ta yaşayan Hristiyan ve Ezidileri konu edinen "The Longest Road"  2014 yılında DAİŞ'in Şengal'e saldırması sırasında yaşananları da işliyor.

Montreal'deki Phi Merkezi'ndeki yapılacak olan Kanada prömiyerinin  gelirlerinin iki okul inşa etmek için harcanacağını ifade eden organizatör Hivron Turanlı, aynı zamanda travma geçiren gençler ve DAİŞ'in yarattığı yıkımın etkilerine değindiklerini söyledi.

"Bu etkinlik,  DAİŞ'in elinde köle olarak görülen ve barbarca muamelelerden kaçan kadınlara yardım etmek için harika, mükemmel bir yoldur" diye konuşan Turanlı, yaşanan çatışmalar nedeniyle iki yıldır okula gidilmediğini belirtti.

"Belgesel,  hem onları anlamanıza yardımcı olacak hem de  bilet satışlarından elde edilen gelir, Kürdistan'da iki yeni okul inşa etmenize yardımcı olacaktır" diyen Turanlı, bilet satışından elde edilen tüm gelirlerin okul binası projesine gideceğini de sözlerine ekledi.

 "The Longest Road" adlı belgesel film, Eylül 2016 başlangıcından bu yana,  Kürdistan, Irak ve Suriye'deki mülteci krizine farkındalığı artırmak için dünyayı dolaşıyor. Film ayrıca şimdiye kadar birçok uluslararası festivalde ödül almanın yanı sıra birçok festivalde de finale kaldı.