Manchester’daki patlamada bilanço yükseliyor

İngiltere'nin Manchester kentindeki konser salonunda yaşanan patlamada ölü sayısı 22'ye yükseldi, 59 yaralı var.

İngiltere'nin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan konser salonu Arena'da dün gece saatlerinde bir patlama meydana geldi. Polisin "terör saldırısı" olarak ele aldığı olayda can kaybının en az 22'ye yükseldiği ve 59 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins, olayın bir terör saldırısı olarak ele alındığını ve bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşündüklerini açıkladı.

Hopkins, gazetecilere yaptığı açıklamada, üzerindeki patlayıcı düzeneği ateşleyen saldırganın olay yerinde öldüğünü de sözlerine ekledi.

Emniyet Müdürü, bu patlamayı, "Manchester Bölgesi'nde yaşanan en korkunç olay" olarak nitelendirdi.

Patlama, ABD'li pop şarkıcısı Ariana Grande'nin konserinin sona ermesinin hemen ardından Türkiye saati ile 00.30 sularında meydana geldi.

ACİL GÜVENLİK KOMİTESİ COBRA TOPLANIYOR

İngiltere Başbakanı Theresa May konuyla ilgili ilk açıklamasında, düşüncelerinin "polis tarafından dehşet verici bir terör saldırısı olarak ele alınan olaydan" etkilenenlerle birlikte olduğunu söyledi.

Acil güvenlik komitesi COBRA'nın sabah saatlerinde Başbakan May başkanlığında toplanması bekleniyor.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Manchester'da korkunç olay. Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve acil durum ekipleriyle" dedi.