Eski Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı tutuklandı

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve iki siyasetçinin daha tutuklandığı bildirildi.

Haber Merkezi- Diyarbakır'da dün gözaltına alınan Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik'in de aralarında bulunduğu 3 siyasetçi tutuklandı.

DTK’de yürüttükleri siyasi faaliyetler nedeniyle gözaltına alınan Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik'in de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik 2011 yılında başlattığı soruşturma kapsamında dün birçok kentte yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 6 Kürt siyasetçi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme İnisiyatifi Yöneticisi İrfan Babaoğlu ve Nurettin Sevim serbest bırakıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Feridun Çelik, Kayapınar Belediye eski Başkanı Mehmet Can Tekin, Tümbel-Sen Diyarbakır Şube eski Başkanı Medeni Alpkaya ve Tülay Özdemir ise tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlikteki sorguların ardından Feridun Çelik, Mehmet Can Tekin, Tülay Özdemir "örgüt kurmak ve yönetmek" iddiasıyla tutuklandı.

(Ajanslar)