Büyükelçi Bariti’den Mesrur Barzani’ye veda ziyareti

Görev süresi dolan Fransa’nın Bağdat Büyükelçisi Marc Bariti, Başkan Barzani’nin ardından Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani’ye veda ziyaretinde bulundu.

Haber Merkezi

Görev süresinin dolması sebebiyle Erbil’e veda ziyaretinde bulunan Fransa’nın Bağdat Büyükelçisi Marc Bariti, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin ardından Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani tarafından kabul edildi.

Büyükelçi Marc Bariti’nin Mesrur Barzani’yi ziyaretinde Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Dominique Mass da kendisine eşlik etti.

Görüşmede Kürt-Fransız tarihi dostluğu ve DAİŞ ile mücadele konuları ele alınırken Mesrur Barzani, terörle mücadelede Peşmerge güçlerine desteklerinden dolayı Fransa halkı ve hükümetine teşekkür etti.

Fransı’nın yeni Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un DAİŞ terörüyle mücadele için göstermiş olduğu tutumun önemli olduğunu vurgulayan Mesrur Barzani, “Fransa, her zaman zor koşullarda Kürdistan halkının yanında yer almış, yardım ve desteklerini esirgememiştir. Geçmiş dönem Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın savaşın çetin geçtiği bir dönemde Kürdistan’ı ziyareti ve savaş cephelerini gezmesi bu dostluğun güzel bir örneğidir” dedi.

KÜRDİSTAN-FRANSA DOSTLUĞU DAHA DA BÜYÜYECEK

Kürdistan yönetimi ve Peşmerge güçlerinin terörle mücadelede rollerinin üstünde bir gayretle büyük bir mücadele yürütmesinden övgüyle bahseden Marc Bariti, Kürt-Fransız dostluk ve işbirliğinin daha da ileri bir seviyeye taşınacağını söyledi.

Kürt-Fransız tarihsel dostluğun her alanda işbirliğini geliştirmeyi her iki taraf açısından da zorunlu kıldığını dile getiren Bariti, “Mevcut ikili ilişkilerimiz her koşulda gelişerek devam edecek ve Kürdistan halkının huzur ve güvenliği için Fransa, desteğini sürdürecektir” diye konuştu.