KNKS ve FKKS’den bağımsızlık referandumuna destek

İsveç Kürt Yazarlar Derneği (KNKS) ve İsveç Kürt Dernekleri Federasyonu (FKKS), Güney Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu desteklediklerini açıkladı.

Haber Merkezi- İsveç Kürt Yazarlar Derneği (KNKS) ve İsveç Kürt Dernekleri Federasyonu (FKKS), Güney Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu desteklediklerini açıkladı.

KNKS ve 40 Kürt derneğinin üye olduğu FKKS, Kürdistan’da 25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumunu desteklediklerini duyurdu.

FKKS’in resmi sayfasında yer alan haberde, referandum kararının büyük bir sevinçle karşıladığı ve referanduma destek amaçlı faaliyet yürütecekleri belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Kürdistan Bölgesi Başkanı, parti ve hareketlerin ülkemizin güneyinde 25 Eylül’de referanduma gitme kararını büyük bir sevinçle karşıladığımızı bildirmek isteriz. Bu amaç doğrultusunda etkinlik ve çalışmalara başlama kararı aldık.”

KNKS’den yapılan açıklamada ise, referandum kararının Kürtler için “tarihi bir karar” olduğu belirtildi.

“Referandum günü Kürt tarihinde yer alacak ve Kürtlerin yüz yıllardır yürüttüğü mücadeleden sonra hayalleri gerçekleşecektir” denilen açıklamada, “Kürt halkı, Kürdistan’ın 4 parçasında işgalcilere karşı ve tarihin yaptığı haksızlık karşısında meşru hakkının elde edilmesi için tarifsiz bir mücadele yürütüyor. Bugün ise Kürt halkı için tarihi bir fırsat doğmuştur. Kürdistan’ın siyasi taraflarının işbirliği içinde bu tarihi fırsatı ulusumuzun çıkarlarına yönelik kullanması şarttır.” denildi.