Barzani Vakfı’ndan şehit ailelerine destek

Barzani Yardımlaşma Vakfı, başkent Erbil’de DAİŞ’e karşı savaşta şehit düşenlerin ailelerine yardım elini uzattı.

Haber Merkezi

Kürdistan’da savaştan kaynaklı ekonomik krizin etkilerinin hala sürüyor olması ve buna bağlı yaşam koşullarının zorluklarından dolayı, Barzani Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, savaşta şehit düşenlerin ailelerine maddi yardımda bulunulacağını duyurmuştu.

Erbil’deki Saad Abdulah Spor Salonunda dağıtımına başlanan yardımların Süleymaniye, Duhok, Kerkük ve Halepçe gibi diğer kentlerde de Ramazan ayı bitmeden dağıtılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan açıklamalarda bulunan Barzani Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sözcüsü İbrahim Semin, terör örgütü DAİŞ’le süren savaşta bin 400’den fazla Peşmergenin şehit olduğunu, her şehit ailesine toplamda 1 milyon dinar maddi destekte bulunulacağını söyledi. Bu yardımların Peşmerge Komutanlarından Sirwan Barzani tarafından bahşedildiğini belirten Semin, ünümüzdeki dönemde de şehit ailelerine yardım çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

İki ay öncesinde şehit ailelerinin çocuklarıyla ilgili bir yardım projesini gerçekleştirdiklerini belirten İbrahim Semin, bu yardımların da Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt’ten yapılan bağışlarla gerçekleştirildiğini belirtti.