Cumhurbaşkanı ve Başbakan Diyarbakır’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, toplu açılış töreni için Diyarbakır'da. Sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelecek olan Erdoğan'ın Tanışık köyüne de taziye ziyaretinde bulunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ve bakanların bulunduğu kalabalık bir heyetle toplu açılış törenlerine katılmak üzere Diyarbakır'a gitti.

Özel TC-ANA adlı uçakla saat 11.35'de Diyarbakır'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne karşılayanlar arasında Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı sarılarak karşılayan Semiha Yıldırım daha sonra birlikte uçağa geçtiler.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyareti nedeniyle Diyarbakır'da sıkı güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan ve Yıldırım'ın geçiş güzergahlarına frekans karıştırıcı seyyar Jammer'ler konuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binalı Yıldırım, bugün Diyarbakır'da toplu açılış törenini katılıp, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek. Erdoğan ve Yıldırım, daha sonra da 12 Mayıs günü PKK'lilerin bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatlarını kaybeden 16 kişinin yaşadığı Tanışık Köyü'ne taziye ziyaretinde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın ziyareti nedeniyle Diyarbakır'da çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan ile Yıldırım'ın geçiş güzergahlarına belirli aralıklarla frekans karıştırıcı seyyar Jammer'ler konuldu. Zırhlı araçlarla güvenlik önlemlerinin alındığı güzergahlar araç trafiğine kapatıldı. Erdoğan ve Yıldırım'ın taziye ziyaretinde bulunacağı merkez Sur İlçesi'ne bağlı Tanışık Köyü'nde de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.