Diyarbakır jandarma karakoluna bombalı araçla saldırı

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na yakınlarında önlem alan geçici köy korucularının şüphe üzerine durdurmak istediği araçta bulunan PKK'liler, terk ettikleri bomba yüklü aracı kaçarken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na yakınlarında önlem alan geçici köy korucularının şüphe üzerine durdurmak istediği araçta bulunan PKK'liler, terk ettikleri bomba yüklü aracı kaçarken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 5 korucunun yaralandığı patlamadan sonra çıkan çatışmada 1 PKK'li yakalandı, kaçan 2 PKK'linin de yakalanması için operasyon başlatıldı.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne 10 kilometre mesafede bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na 1 kilometre mesafede oluşturulan kontrol noktasında görev yapan geçici köy korucuları, şüphelindikleri bir aracı durdurmak istedi. Bu sırada PKK'liler aracı terk edip yaya olarak kaçmaya başladı. Kaçan kişiler bir süre uzaklaştıktan sonra bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 geçici köy korucusu yaralandı.

Bu sırada kaçan PKK'lilerle kontrol noktasındaki diğer korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK’li yakalandı. Bölgede operasyon başlatıldı.