Kerkük'te dev Peşmerge heykeli

Kerkük'te bir grup sanatçı bir araya gelerek kolektif bir çalışmayla dev bir Peşmerge heykeli yaptı. Sanatçılar eseri bitirdiğinde, heykel, Orta Doğu'da yapılan en büyük askeri figür olma özelliğini de taşıyacak.
kurdistan24.net

Haber Merkezi- Kerkük'te bir grup sanatçı bir araya gelerek kolektif bir çalışmayla dev bir Peşmerge heykeli yaptı.  Sanatçılar eseri bitirdiğinde, heykel, Orta Doğu'da yapılan en büyük askeri figür olma özelliğini de taşıyacak.

Kerkük'te altı heykel sanatçısı bir araya gelerek dev  bir Peşmerge heykeli yaptı. 14 metre genişliğinde ve 21 metre yüksekliğinde yapılan heykel hakkında Kürdistan24'e konuşan Barzan Ahmed heykelin Kürdistan bayrağının da eklenmesiyle birlikte 23 metreye ulaşabileceğini söyledi.

 

Heykelin bölgedeki insanları DAİŞ'e karşı koruyan Peşmergeye ithaf edildiğini ifade eden Ahmed, projeye iki yıl önce başlandığını ve bu ayın sonunda bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Heykel için günde dokuz saat çalışan sanatçılar Kürdistan24'e yaptıkları açıklamada, "Peşmerge kimse arasında ayrım yapmaksızın Kerkük halkını korudu. Yaptığımız heykel Kerkük halkının Peşmergeye olan saygısının ve takdirinin küçük bir karşılığıdır." dedi.

Kürdistan'ın güneyinde yer alan Kerkük, Kürt nüfusun çoğunlukta olduğu bir kent. Permergenin güvenliğin sağladığı kent, Türkmenler, Araplar, Hıristiyanlar da dahil birçok etnik ve kültürel kimliğe ev sahipliği yapıyor.