Başkan Barzani Belçika‘dan seslendi: Referanduma hazır olun

Başkan Mesud Barzani temaslarda bulunmak için gittiği Brüksel’de Flaman Bölgesi Başbakanı Geert Bourgeois ile bir araya geldi. Kürdistan halkına seslenen Başkan Barzani “Referanduma hazır olun.” dedi.

Haber Merkezi

Beraberindeki heyetle Belçika’nın başkenti Brüksel’de temaslarını sürdüren Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Flaman Bölgesine geçerek Flaman Başbakanı Geert Bourgeois ile bir araya geldi.

Flaman Bölgesi Başbakanlık Konutu’nda gerçekleşen görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başkan Barzani, Kürdistan halkına seslendi.

Kürdistan halkına “referanduma hazır olun” çağrısında bulunan Başkan Barzani, Flaman Başbakanı Geert Bourgeois ile gerçekleşen görüşmenin çok verimli geçtiğini, Flaman halkının Kürdistan halkının dostu olduğun ve Kürtleri desteklediklerini söyledi.

Flaman hükümetinin Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu yakından takip ettiğini ve referandum sürecinde Kürdistan’a gözlemci bir heyet göndereceklerini söyledi.

Kendilerinin karşılanma merasiminde Kürdistan bayrağının bulundurulması sürprizi için Belçika hükümetine teşekkürlerini ileten Başkan Barzani, “Yaptıkları bu sürpriz, dostluklarının bir göstergesidir.” dedi.

DAİŞ’LE MÜCADELEDE DESTEK

DAİŞ’le mücadele konusunda Belçika Savunma Bakanının Kürdistan’a desteklerinin devam edeceğini belirtiğini belirten Başkan Barzani, bunun da dostluğun bir başka göstergesi olduğunu söyledi.

Başkan Barzani’nin ardından konuşan Flaman Bölgesi Başbakanı Geert Bourgeois ise Kürdistan’ın bağımsızlığı konusunda Kürdistan halkının arkasında olduklarını ve bunu desteklediklerini vurgulayarak, “Kürt halkının özgürlük istemine saygı duyuyoruz. Kürdistan’ın farklı inanç ve etnik yapıdan insanları huzur içinde barındırıyor ve bu bakımdan Kürdistan çok zengin bir ülke.” diye konuştu.