Erbil ve Bağdat arasında enerji konusunda ortak komisyon

Erbil’de Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığındaki Kürt heyeti ile Iraklı üst düzey heyetinin enerji alanında işbirliğinin geliştirilmesi için ortak bir komisyonun kurulması konusunda anlaştığı bildirildi.

Haber Merkezi

Erbil’de Başbakan Neçirvan Barzani ve diğer yetkililerle bir toplantı gerçekleştiren Irak üst düzey heyetinin Kürdistan hükümeti ile enerji alanında işbirliğinin geliştirilmesi için ortak bir komisyonun kurulması konusunda anlaştığı bildirildi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada kurulması kararı alınan komitenin Irak’taki tüm tarafların petrol ve enerji gelirlerinden yararlanması için çalışacağı bildirildi.

Toplantıda konuşan Başbakan Neçirvan Barzani, Musul’un terör örgütü DAİŞ’ten kurtarılmasının herkes için hayırlı olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte savaşın yol açtığı yıkımın bir an önce giderilmesi, ev ve topraklarından olan Musulluların evlerine dönmeleri konusunda Bağdat ile Erbil’in ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

İŞBİRLİĞİ İÇİN ERBİLİN KAPILARI AÇIK

Açıklamada, Irak Mali Gözetleme Divanı Başkanı, Elektrik Bakanı, Petrol Bakanı, Tarım Bakanı ve Eğitim Bakanı’ndan oluşan Irak heyetinin görüşmede Erbil’in Bağdat ile işbirliğine kapılarının açık olmasının Bağdat yönetimince memnuniyetle karşılandığını aktardığını belirtildi.

Toplantıya Kürdistan Hükümetinden Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hewrami’nin yanı sıra, Planlama Bakanı, Enerji Bakanı ve Bakanlar Kurulu Sekreteri de hazır bulundu.