Dersim'de kaçırılan öğretmenin cesedi bulundu

Haber Merkezi- Dersim'de 12 Temmuz'da Pülümür Çayı üzerinde bulunan erkek cesedinin daha önce PKK tarafından kaçırılan öğretmene ait olduğu belirlendi. 

Dersim Valisi Tuncay Sonel, 3 gün önce Tunceli Pülümür çayında bulunan erkek cesedinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA eşleşmesinde 19 Haziran’da PKK tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz’a ait olduğunun kesinleştiğini bildirdi.

Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilen cansız bedenden alınan doku örneklerinin öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailesinden alınan DNA örnekleriyle uyuştuğu belirlendi.

Urfa'da grev yapan Necmettin Yılmaz'ın memleketine giderken Dersim- Pülümür yolunda aracının yolu kesilmişti. Kendisinden bir süre haber alınamayan öğretmenin daha sonra PKK tarafından kaçırıldığı açıklanmıştı. 

PKK'nin olayla ilgili 20 Haziran'da yaptığı açıklamada, “Dersim’de gerilla güçlerimizin yerlerini ve hareket tarzlarını ihbar eden ve düşman ile işbirliği içinde olan Necmettin Yılmaz isimli şahıs 16 Haziran günü Dersim’e bağlı Zaxge köyü yakınlarında cezalandırılmıştır.” denilmişti.