Erbil: Türkiye ile petrol geliri konusunda sorun yok

Hükümet Sözcüsü Dizeyi, Türkiye’den Kürdistan’a para transferinin siyasi nedenlerden değil, teknik sorunlardan dolayı durduğunu ve sorunun halledildiğini ve transferin düzenli bir şekilde yapıldığını söyledi.

Haber Merkezi

Türkiye’nin siyasi nedenlerden dolayı Kürdistan’ın petrol parasına el koyduğu iddialarıyla ilgili açıklamada bulunan Hükümet Sözcüsü Sefin Dizeyi, bu iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Kürdistan Hükümeti resmi web sitesine açıklamada bulunan Dizeyi, Kürdistan’daki bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan iddiaların yalandan ibaret olduğunu, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Bu iddiayı ortaya atan basın-yayın kuruluşlarını sorumsuz olmakla suçlayan Dizeyi, bu haberlerin kurgulanmış senaryodan ibaret olduğunu söyledi.

“TEKNİK NEDENLERDEN DOLAYI DURMUŞTU”

Türkiye’den Kürdistan’a aktarılması gereken para transferinin durduğunu doğrulayan Sefin Dizeyi, bu para transferinin, siyasi nedenlerden dolayı değil, transferi gerçekleştiren bankalar arasındaki teknik bir sorundan dolayı durduğunu  belirterek, teknik sorunun giderildiğini ve para transferinin düzenli bir şekilde devam ettiğini söyledi.