ABD’den Türkiye'ye çağrı

İstanbul Büyükada’da toplantı yaptıkları sırada gözaltına alınan aktivistlerin tutuklanmasına yönelik ABD’den açıklama geldi.

Haber Merkezi- İstanbul Büyükada’da toplantı yaptıkları sırada gözaltına alınan aktivistlerin tutuklanmasına yönelik ABD’den açıklama geldi.  ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauerti, Türkiye’ye tutuklu aktivistlerin serbest bırakılması yönünde çağrı yaptı.

Nauerti, insan hakları aktivistlerinin tutuklanmasını kınandığı belirtilen açıklamada, Tutuklananlar arasında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü’nün de bulunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Yetersiz kanıtla veya şeffaflık olmadan yapılan bu tür adli tatbikatlar, Türkiye'de hukukun üstünlüğünü ve ülkenin bireysel haklara saygı yükümlülüklerini baltalamaktadır. ABD Türk makamlarını bu suçlamaları düşürmeye, gözaltına alınanları serbest bırakmaya ve OHAL'in bireylerin rastgele yargılanmasına izin veren hükümlerini kaldırmaya çağırmaktadır."

Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükada'da aralarında uluslararası kuruluşların temsilcilerinin de olduğu çok sayıda aktivistin yaptığı toplantıya katılanlara gözaltı operasyonu yapılmış. Gözaltına alınan 10 aktivistten 6'sı tutuklanmıştı.