Demirtaş: Necmettin öğretmenin katledilmesini lanetliyorum

Demirtaş, Dersim’de görev yaptığı sırada kaçırılarak öldürülen Necmettin Öğretmen olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, olayı kınadığını belirterek, “Necmettin öğretmenin katledilmesini tereddütsüz bir şekilde kınıyor, lanetliyorum.” İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi- Edirne Cezaevin'de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Dersim’de görev yaptığı sırada kaçırılarak öldürülen Necmettin Öğretmen olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, olayı kınadığını belirterek, “Necmettin öğretmenin katledilmesini tereddütsüz bir şekilde kınıyor, lanetliyorum.” İfadelerini kullandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapasamında 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklunan ve halen Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, “Necmettin öğretmenin katledilmesini kınıyorum. Necmettin öğretmenin katledilmesini tereddütsüz bir şekilde kınıyor, lanetliyorum. Böylesi bir vahşetin hiçbir meşru ve ahlaki gerekçesi olamaz. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum. Bu tür cinayetlere sessiz kalınmasını kabul etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum." açıklamasında bulundu.

Urfa'da görev yapan Necmettin Yılmaz'ın memleketine giderken Dersim- Pülümür yolunda aracının yolu kesilmişti. Kendisinden bir süre haber alınamayan öğretmenin daha sonra PKK tarafından kaçırıldığı açıklanmıştı. Dersim Valiliği 14 Temmuz’da Necmettin Yılmaz’a ait cesedin Pülümür Çayı üzerinde bulunduğunu açıklamıştı.

 

Kaynak: DHA