KYB: Bağdat’a inancımız kalmadı

KYB Genel Sekreter Yardımcısı Mele Bextiyar, Kürtlerin büyük bedeller ödemesine rağmen Bağdat’ın Kürdistan’a ekonomik ambargo uyguladığını belirterek, “Artık Bağdat’a inancımız kalmadı.” dedi.

Haber Merkezi

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Mele Bextiyar, hiçbir ülkenin bağımsızlık referandumuna topyekun karşı olmadığını ve Ekim ayına kadar parlamentonun aktifleştirilmesi konusunda siyasi bir proje sunduklarını söyledi.

Kürdistan24’te ‘Basi Roj’ programına konuk olan Mele Bextiyar Kürtlerin büyük bedeller ödemelerine rağmen, Bağdat'ın son 14 yıldır Kürtlerin haklarını göz ardı ettiğini vurgulayarak, Bağdat’ın Kürdistan’a ekonomik ambargo uyguladığını ifade ederek, “Artık Bağdat'a inancımız kalmadı.” dedi.

Bextiyar, KYB’nin 25 Eylül’de Kürdistan genelinde gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumunun en büyük savunucusu olduğunu ve referandumda Süleymaniye’nin evet oranının Erbil ve Duhok’tan daha az olmayacağını söyledi.

"KYB VE GORAN BİRLEŞMELİ"

Hükümetin reform hamlelerinin sonuç vereceğini vurgulayan Mele Bextiyar, 2018’in başına kadar ekonomik sorunların çözüleceğini ve Kürdistan’daki ekonomik durumun normale dönmesini beklediklerini söyledi.

KYB ile Değişim Hareketi (Goran) ilişkilerini de değerlendiren Mele Bextiyar, KYB ile Goran’ın tekrar birleşmesi gerektiğini dile getirerek, Goran’ın yeni lideri Omer Seyid Ali’nin mücadeleci biri olduğunu ve önümüzdeki süreçte sorunların çözümüne yönelik olumlu etkisinin görüleceğini ifade etti.