Vladimir Klitçko boksu bıraktı

Dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı ağır sıklet boksörlerinden Vladimir Klitçko kariyerine son verdi. Ukraynalı boksör, son maçında İngiliz Anthony Joshua'ya yenilmişti.

Haber Merkezi - Dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı ağır sıklet boksörlerinden Vladimir Klitçko kariyerine son verdi. Ukraynalı boksör, son maçında İngiliz Anthony Joshua'ya yenilmişti.

Eski Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Vladimir Klitçko boksu bıraktı. Anthony Joshua ile yaptığı son unvan karşılaşmasından sonra kariyeriyle ilgili nihai kararını vermek için kendine zaman ayırdığını söyleyen Ukraynalı boksör amatör ve profesyonel boksta bütün unvanları kazanmış olmanın rahatlığıyla spordaki kariyerine son verip yeni bir kariyere hazırlanacağını, belirtti.

41 yaşındaki eski boks şampiyonu, kariyerinin bu kadar uzun ve başarıyla süreceğini tahmin etmediğini ve aktif spor hayatı boyunca kendisine güç ve destek veren herkese müteşekkir olduğunu dile getirdi.

Vladimir Klitçko çıktığı 69 profesyonel maçın, 54'ü nakavtla olmak üzere 64'ünü kazanmış, 29 kez de dünya şampiyonluğu için ringe çıkarak rekor kırmıştı.